5 Mayıs 2024 Pazar

Adana Kadın Platformu'nda gözaltılara tepki

Adana Kadın Platformu, İstanbul merkezli yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Gamze Aktaş ile şair Ruhan Mavruk'un serbest bırakılmasını istedi.

28 Ekim'de İstanbul merkezli yürütülen soruşturma kapsamında 12 ilde aralarında Grup Yorum üyeleri ve Halkın Hukuk Bürosu avukatlarının da olduğu 93 kişi gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında Gamze Aktaş ve Şair Ruhan Mavruk ta gözaltına alındı. Adana Kadın Platformu, 2 üyelerinin serbest bırakılması için Eğitim-Sen Adana Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi.

Açıklama yapan Evrim Aydın, demokrasi ve özgürlük mücadelesi veren kişi ve kurumlara yönelik baskılara dikkati çekti, gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi. 

Bir yandan kadın kurumlarının kapatıldığını, bir yandan da kadınların gözaltına alınıp tutuklandığını kaydeden Aydın, "Bir yanda anti demokratik yasal düzenlemeler, diğer yandan bu düzenlemelere bile bağlı kalmayan uygulamalarla tüm toplum bastırılmaya ve sindirilmeye çalışılmakta, toplumsal muhalefet güçlerinin de yok edilmesi amaçlanmaktadır" dedi.

Kadına yönelik her türlü şiddete karşı mücadele ettiklerini ifade eden Aydın, "Haksızlıklar her kimden ve nereden gelirse gelsin, karşısında mutlaka biz kadınları ve kadın dayanışmasını bulacaktır. Kadın dayanışmasını örmek için çalışan kurumları ve kadınları susturmanıza asla izin vermeyeceğiz. Arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın. Kadın düşmanı politikalara, erkek egemen zihniyete karşı bütün kadınları dayanışmaya; haklarımız ve hayatlarımız için mücadeleye çağırıyoruz" şeklinde konuştu.