10 Mayıs 2024 Cuma

Açlık grevindeki Özkan Özdemir direnişini Paris'e taşıdı

AvEG-Kon üyesi H. Özkan Özdemir'in Almanya'nın Köln kentinde 1 Nisan'da başladığı süresiz açlık grevi eylemini Fransa'nın başkenti Paris'e taşıdı.
Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon) üyesi H. Özkan Özdemir'in Almanya'nın Köln kentinde 1 Nisan'da başladığı süresiz açlık grevi eylemini Fransa'nın başkenti Paris'e taşıdı.
 
AvEG-Kon'a bağlı ACTİT lokaline geçen Özdemir'e ilk ziyaret CDK-F oldu. CDK-F adına yapılan konuşmada "Birlikte mücadelenin büyütülmesi için gösterdiğiniz çabalar takdire şayandır. Bugün içinden geçtiğimiz süreçte başlatmış olduğunuz eylemi selamlıyor, hoş geldiniz diyoruz" denildi.
 
Ardından söz alan açlık grevi direnişçisi H. Özkan Özdemir "13 gün önce Köln'de başladım orada da yalnız bırakılmadım. Biz Kürt özgürlük hareketinin istek ve taleplerini kendi dışımızda görmüyoruz, kendi taleplerimiz olarak görüyoruz" diye kaydetti.
 
BİZ BU MÜCADELENİN BİR PARÇASIYIZ
 
Halkların birlikte yaşayacağı bir ülkenin yaratılmasını önemsediklerini vurgulayan Özdemir, "Biz bu mücadelenin bir parçasıyız. Direnişin her zaman yanında olduk, kararlıyız-birlikteyiz mesajını güçlü vermek için bu çıkışı yaptık" diye belirtti.
 
PARİS'TE YÜRÜYÜŞ
 
H. Özkan Özdemir'in süresiz açlık grevi eylemini duyurmak için yaptığı yürüyüşe Fransa Tecride Karşı Yaşamı Savunalım Platformu da destek verdi.
 
Gar de l'Est Garı Postanesinin önünden başlayan eyleme H. Özkan Özdemir'de katıldı. Yürüyüş boyunca "Leyla Güven yalnız değildir", "Yaşasın halkların dayanışması", "Yaşasın Türkiye zindanlarındaki politik tutsakların direnişi", "Amed'ten Paris'e direniş" sloganları atıldı ve bildiri dağıtıldı.
 
Strasburg Saint Denis Kemer'de yürüyüş sonlandırıldı. Burada konuşan H. Özkan Özdemir, "Bugün tam 157 gündür bir kadın, bir ulusun 40 yıllık mücadele tarihini arkasına almış, hücre hücre direnerek süresiz açlık greviyle faşizme karşı büyük bir direniş veriyor. Onun başlattığı direniş zindanlarda, Hewler'de, Strasburg'ta, Galler'de ve Kürdistan'da büyük bir halk direnişine dönüşüyor. Bu direniş Kürt halk önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit başta olmak üzere, tüm politik tutsaklara uygulanan tecride, bütün halklara, inançlara yönelik tecride karşıdır" dedi.
 
Faşizme ve tecride karşı uzun soluklu bir mücadelenin öznesi olduklarını ifade eden Özdemir, sokakta, zindanda bu direnişin sesi olmaya çalıştıklarını, 1 Martta sosyalist tutsakların başlattığı süresiz açlık grevi ile birleşik bir mücadeleye dönüştüğünü ifade etti.
 
Özdemir, "Bu direniş, insan hak ve özgürlüklerin esamesinin okunmadığı Türkiye ve Kürdistan'da faşizme karşı yürütülmektedir. Bu direniş aynı zamanda işbirliği içinde olan Avrupa devletlerine karşıdır. Onların iki yüzlü politikalarına karşı yapılıyor" ifadelerini kullandı.
 
Özdemir "Bugün burada beni karşılarken verdiğiniz bu çiçeklerden çok daha güzeline, çok renklisine Leyla Güven'in layık olduğu kesindir. Direnişimizle baharı yaratacağız. Bu direnişi büyüteceğimize söz veriyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.
 
AvEG-Kon Eşbaşkanı Birsel Ocak'da Leyla Güven'in Paris sokaklarında sesi olacaklarını ifade ederek direnişi daha güçlü örgütleme çağrısı yaptı.
 
Tecride Karşı Yaşamı Savunalım Platformu adına yapılan konuşma da direnişçiler selamlandı ve mücadeleyi büyütmenin güncel bir görev olduğu vurgusu yapıldı.