16 Nisan 2024 Salı

7'liden ortak kampanya: Hakkımız olanı alacağız

Mücadele ortaklığı kuran 7 siyasi oluşum, asgari ücretin arttırılması için düzenledikleri kampanyanın İstanbul ayağını basın toplantısıyla duyurdu. Yapılan açıklamada, tüm kamuoyunu ilgilendiren bu can yakıcı talep için tüm siyasi parti, demokratik kitle ve emek örgütlerine birlikte mücadele çağrısı yapıldı.

Emek Partisi (EMEP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Halkevleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), İstanbul'un Şişli ilçesinde bulunan Elektrik Elektronik Mühendisleri Odası'nda düzenlediği basın toplantısıyla asgari ücretlerin arttırılması isteğiyle başlattıkları kampanyayı kamuoyuyla paylaştı.

"Hakkımız olanı alacağız! Tüm ücretler arttırılsın" pankartının asıldığı toplantı salonunda basın açıklamasını Nilay Kuş okudu. Ülkede baskı, şiddet ve faşizmin her geçen gün yükseldiğine işaret eden Kuş, bu şiddet sarmalının derinleşen ekonomik krizi, yoksulluğu ve sefaleti görünmez kılma çabasının parçası olduğunu ifade etti.

"İktidarın ve sermayenin kendi çıkarları ve politikalarının bir sonucu olan ekonomik krizin faturasının halka kesilmesini kabul etmiyoruz" diyen Kuş, hayat pahalılığı karşısında asgari ücret ve tüm ücretlerin eridiğine, milyonların kirasını, faturasını, temel ihtiyaç maddelerini karşılamakta güçlük çektiğine dikkat çekti.

7 kurum olarak halkın mahkum edildiği derin yoksulluğa karşı insanca ve onurlu bir yaşamı kurmak için kampanya başlattıklarını duyuran Kuş, kampanya kapsamında asgari ücretin arttırılması için örgütlü ve eylemli bir şekilde hareket edeceklerini dile getirdi.

Merkezi bir şekilde yürütülen kampanyanın bütün yerellerde en etkin biçimde uygulanacağının altını çizen Kuş, bütün toplumu ilgilendiren bu talebin geniş kesimlerle buluşmasını hedeflediklerini ifade etti. Kuş, şöyle devam etti: "Asgari ücretin ve tüm ücretlerin artırılması ve hakkımız olanı almak için mücadeleyi bırakmayacağımızı bildiriyoruz. Tüm kamuoyunu, siyasi partileri, demokratik kitle örgütlerini ve halktan yana halk için mücadele eden, etmek isteyen tüm milletvekillerini bizimle birlikte sesini yükseltmeye, mücadeleyi dayanışma ile büyütmeye ve kazanmaya davet ediyoruz."