8 Mayıs 2024 Çarşamba

28 yıl şiddet uygulayan kocasını öldüren Fadik'e 15 yıl hapis

Konya'da 28 yıl boyunca kendisine cinsel, fiziksel ve psikolojik şiddet uygulayan kocasını öldüren Fadik Sağdıç'a 15 yıl hapis cezası verildi.

Konya'da, yıllarca kendisine cinsel, psikolojik ve fiziksel şiddet uygulayan kocası Veysel Sağdıç'ı öldüren Fadik Sağdıç'a 15 yıl hapis cezası verildi. 

2019 yılında yaşanan olayın ardından Fadik Sağdıç, polisi arayarak teslim oldu. Sağdıç ifadesinde, 28 yıllık evliliğinin ilk gününden itibaren kocasının kendisine şiddet uyguladığını anlattı. 

Tutuklanan Sağdıç hakkında, "kasten öldürme" suçundan dava açıldı.

İLK GÜNDEN BERİ ŞİDDET: HAPİSHANE BİLE EVİMDEN DAHA HUZURLU
Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya SEGBİS ile katılan Sağdıç, son savunmasında, "28 senedir ne çektiğimi bir ben, bir Allah bilir. Evlilik hayatım boyunca hep şiddet, iftira ve kıskançlık vardı. Çok agresif biriydi" dedi. 

Olay günü de kocasının "bunun gecesi var, sen görürsün" diyerek kendisini tehdit ettiğini anlatan Fadik Sağdıç, "Ondan sonra kendimi kaybetmişim. Kendime geldiğimde her şey bitmişti. Ben bunu yapacak bir insan değilim. Yapacak bir şeyim kalmamıştı. Ben onu öldürmek istememiştim. Keşke ölmeseydi. Çok pişmanım. İnanın hapishane bile evimden daha huzurlu" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, şiddete karşı özsavunma hakkını kullanan Sağdıç'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Ardından da cezayı suçun haksız tahrik altında işlendiğine kanaat getirerek, iyi hal indirimi uygulayıp 15 yıla indirdi.  

Gerekçeli kararda Fadik Sağdıç'ın uzun süre cinsel, fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kaldığı, bunun da raporlarla doğrulandığı belirtilerek, bu nedenle cezada haksız tahrik indirimi uygulandığı kaydedildi.