7 Eylül 2024 Cumartesi

ZORA'dan Stuttgart'ta Rojava kadın devrimi etkinliği

Stuttgart'ta Rojava devriminin 12. yıldönümüne ilişkin ZORA tarafından düzenlenen seminerde, devrimin kadınlara getirdiği kazanımlara dikkat çekildi.

Genç kadın örgütü ZORA, Almanya'nın Stuttgart kentinde Rojava devriminin 12. yıldönümü dolayısıyla seminer düzenledi.

Devrimin karakterinin ve Kuzey ve Doğu Suriye'deki demokratik özerk yönetimin yapısının anlatıldığı sunumun odak noktası kadın devrimiydi. Seminerde, kadın devriminin ilerici bir devrim olduğu, genel toplumsal kurtuluş için bir gereklilik olduğu ve bunun en önemli aracının da kadınların kendi özerk yapılarını kurmaları ve savunmaları olduğu ifade edildi.

Kadınların haklarını ve ihtiyaçlarını savunabilmek için, sosyal ve siyasi yaşama aktif katılmaları ve birlikte karar vermeleri gerektiği, kadın adaleti, Mala Jin gibi kadın merkezleri ve her düzeydeki kadın konseylerinin kadınlar tarafından aktif ve demokratik bir şekilde yönetildiği kaydedildi. Tüm kazanımların yanı sıra Kuzey ve Doğu Suriye'deki kadın devriminin mevcut zorlukları ve sorunları da özetlendi.

'DEVRİMİN SAVUNULMASINA AKTİF KATILIM SAĞLAYALIM'
Bu sorunlarla mücadele etmek için JKŞ'nin geliştirdiği farklı kampanyalar sunuldu. "Kadın devrimini eve taşımalıyız" kampanyasıyla tüm kadınlara ulaşmanın, onları eğitmenin ve aktif özneler haline getirmenin hedeflendiği kaydedildi.

Sunumda ayrıca, 13. yılına girecek Rojava devrimini Avrupa'dan da sahiplenme ve devrimin savunulması mücadelesine aktif katılma çağrısı yapıldı.

Son olarak Rojava'dan JKŞ'nin selamlama mesajını gösterildi. Etkinlik "Yaşasın enternasyonal dayanışma" sloganıyla sona erdi.