16 Mayıs 2024 Perşembe

YPJ'li kadın savaşçılardan 8 Mart mesajı

8 Mart'ı işgale karşı savaş cephelerinde karşılayan YPJ'li kadın savaşçılar, "Biz dünyanın her yerinde yüreği özgürlükten yana atan kadınlar için sonuna kadar direneceğiz" diyor.
Efrin'de kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü savaşla karşılıyor. Ancak diğer yandan 8 Mart, 47 gündür süren direnişin kadın rengini de gösterecek. Kürdistan'ın dört parçasından gelen kadınların katılımıyla kitlesel 8 Mart kutlamaları yapılması planlanıyor. YPJ savaşçıları ise 8 Mart'ı cephede kutlayacak. 
 
Ereba cephesinde konuştuğumuz o kadın savaşçılardan Sılava Welat ve Eylem Cudi, tüm dünya kadınlarının 8 Mart'ını kutlarken, dayanışma çağrısı yaptı.
 
Şeravalı Sılava Welat, ismini YPJ'nin Rojava devriminde verdiği ilk kadın şehitten alıyor. "Kürt halkının ruhunda direnmek var" diyen Welat, daha önce Şerava cephesinde yer aldığını, savaşın ilerleyen günlerinde Mabata'nın bütün mevzilerinde savaşa katıldığını anlatıyor. 
 
Bu sırada sohbetimize keşif uçakları nedeniyle bir süre ara vermek zorunda kalıyoruz. Sonrasında anlatmaya devam eden Sılava Welat, "Biz buradaki direnen YPJ savaşçıları olarak dünya kadınlarının 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü'nü kutluyoruz. İşgalci Türk devletinin Efrin'e yönelik imha ve katliamcı saldırıları devam ediyor. Biz YPJ savaşçıları olarak, Avesta Xabur, Barin Kobanê'nin izinden yürüyoruz. Bütün noktalarda bu işgalci saldırıları kırarak Türk ordusundan ve onların beslediği çetelerden hesap soruyoruz" diyor.
 
Kendileri ile baş edemeyen işgalci kuvvetlerin sivillere yönelik katliamlar gerçekleştirdiğini kaydeden YPJ savaşçısı, şunları söylüyor: "İşgalci çeteler bizlere karşı direnemeyeceklerini anlayınca sivilleri hedef alıyorlar. Sivilleri katleden Türk ordusu yalan haberler yaparak YPG, YPJ savaşçılarını hedef gösteriyor. Biz burada halkımızla birlikte işgalcilere sonuna kadar direneceğiz. Kimse işgalcilerin ve onların yalan haberlerine inanmasın. YPJ savaşçıları olarak kadın iradesiyle erkek egemen Türk devleti ve onun beslediği DAİŞ zihniyeti ile sonuna kadar mücadele edeceğiz."
 
Sılava Welat, son olarak "Tüm kadınlar bu 8 Mart'ta Avestaların, Barinlerin, Arin Mirkan'ların direniş ruhu ile alanlara çıkarak çağın direnişini bütün dünyaya yaymalılar" diyor.
 
KADINLARIN DİRENİŞİNDEN KORKUYORLAR
 
Bir diğer YPJ savaşçısı Eylem Cudi de kadınların 8 Mart'ını kutladı. İşgalci kuvvetleri tüm mevzilerde gerilettiklerini söyleyen Cudi, "Onların DAİŞ zihniyeti bizimle baş edemiyor. Onlar bizim yoldaşlarımızdan Avesta'dan, Barin'den, Arin Mirkan yoldaştan korkuyorlar ve yoldaşlarımızdan korktukları için kadın değerlerine saldırıyorlar. Biz dünyanın her yerinde yüreği özgürlükten yana atan kadınlar için sonuna kadar direneceğiz" diyor.
 
Efrinli kadınlarla birlikte omuz omuza direndiklerini ifade eden Cudi, ekliyor: "Tüm dünya halklarından kadınlar için Arap, Türkmen, Ermeni, Kürt bütün Ortadoğu halkları için çağın direnişindeyiz ve bu direniş kazanacak."