26 Nisan 2024 Cuma

Yangının çıktığı işçi koğuşunda yangın tüpleri boş, yangın alarmı bozuk

FMŞ'de çıkan yangını yerinde inceleyen ve yangına müdahale eden işçilerle görüşen İnşaat-İş ve Dev Yapı-İş, "İşçi arkadaşlar yangına müdahale etmeye çalışmış ancak 8 yangın tüpü de boş, yangın alarmı çalışmıyormuş. Burada bir ihmaller zinciri var" dedi.

İnşaat-İş ve Dev Yapı-İş, inşaat işçisi Umut Oydaş'ın katledilmesine neden olan yangının çıktığı Finans Merkezi Şantiyesinde Gür Yapı&Yapı Yapı ve RK Mühendislik şirketlerine ait olan işçi koğuşlarında yerinde inceleme yaptı.

Koğuşlarda sabaha karşı çıkan yangında Oydaş katledilmiş, üç işçi ise ağır yaralanmıştı.

Yangının meydana geldiği bölgede açıklama yapan sendika temsicileri koğuşlarda ihmaller zinciri olduğunu kaydetti. Sendika temsicileri, koğuşlarda bulunan 8 yangın tüpünün hepsinin boş olduğunu ve yangın alarmının çalışmadığının altını çizdi.

Sendika temsilcileri, "Yangının çıkmasıyla işçi arkadaşlarımız müdahale etmeye çalışıyor. Ancak 8 yangın tüpü boş, alarmlar da çalışmıyor. Bu ihmaller olmasaydı belki arkadaşlarımız yangını engelleyebilecekti. Bu ilk değil. Finans Şantiye Merkezinde birçok koğuş bu durumda. Bunlar denetlenmedikçe, düzeltilmedikçe bu iş cinayetlerine tanık olacağız" dedi.