3 Mayıs 2024 Cuma

Yalova'da tersanede iş cinayeti

Yalova'da Hatsan Tersanesi'nde konteyner ve forklift arasında sıkışan başmühendis hayatını kaybetti, tersane müdürü ağır yaralandı.

Yalova'nın Altınova ilçesindeki Altınova Tersaneler Bölgesinde faaliyet gösteren Hatsan Tersanesi'nde etkili olan fırtına sonrası alanda inceleme yapan tersane müdürü Alper Akalın ile başmühendis Özkan Kara, konteyner ve forklift arasında kaldı.

Ağır yaralanan Akalın ile Kara, Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Başmühendis Özkan Kara hastanede yaşamını yitirdi. Akalın'ın ise sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

FIRTINA NEDENİYLE FERİBOTTAKİ ARAÇLARDA HASAR MEYDANA GELDİ 
Öte yandan dün Marmara Denizi'nde Yalova-Yenikapı seferini yapan feribottaki bazı araçlarda fırtına sebebiyle hasar meydana geldi.

Yalova'dan 15.45'te Yenikapı'ya hareket eden feribot, bir saat olarak planlanan seferini olumsuz hava koşulları nedeniyle iki saatte tamamladı. Fırtınada dalgaların etkisiyle feribotun ön kısmındaki bazı araçlar hasar gördü. Bazı araçların ön camları kırıldı, bazılarının kaportalarında hasar meydana geldi.