17 Mayıs 2024 Cuma

Ya Kanal Ya İstanbul Platformu yarın yapacağı eyleme çağrı yaptı

Ya Kanal Ya İstanbul Platformu, yarın Çevre ve Şehircilik İl  Müdürlüğü önünde Kanal İstanbul projesine karşı gerçekleştireceği eyleme çağrı yaptı.

100'e yakın kurumun katılımıyla kurulan "Ya Kanal Ya İstanbul Platformu", yarın saat 17.00'da Beşiktaş'taki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde gerçekleştireceği eyleme çağrı için Kadıköy, Avcılar ve Beşiktaş'ta bildiri dağıtımı gerçekleştirdi.

Dağıtılan bildiride, İstanbulluların günlerdir AKP-MHP iktidarının yapmak istediği Kanal İstanbul projesine karşı Çevre ve Şehircilik Müdürlükleri önünde uzun kuyruklar oluşturarak tepkilerini dilekçe vererek dile getirdiği hatırlatıldı.

Katliam projesine itirazın sadece dilekçelerle sınırlı olamayacağı belirtilen bildiride, mücadelenin büyütülmesi amacıyla kampanya örgütleneceği kaydedildi.

Bildiride, "Çevresel Etki Değerlendirme Raporu'na (ÇED) itiraz sürecinin son gününde Beşiktaş'tan projenin bir kez daha İstanbul'un doğası ve halkı düşünülmeden yapıldığını, bir siyasi rant projesi olduğunu daha yüksek sesle söyleyeceğiz" denildi ve tüm İstanbul halkına mücadeleyi büyütme çağrısı yapıldı.