18 Ekim 2024 Cuma

Viyana'da 'enternasyonalizm günleri' gerçekleşti

Viyana'da 7-11 Ekim tarihleri arasında "enternasyonalizm günleri" düzenlendi. Filistinli direniş örgütlerinin siyonist İsrail'e karşı başlattığı Aksa Tufanı hamlesinin yıldönümünde başlayan etkinlikte Filistin ve Kürt halkının direnişi aktarıldı. Filistin'de devam eden soykırıma Avusturya'nın işbirliğine dikkat çekildi. Etkinlikte ayrıca devrimci tutsaklarla dayanışma çağrısı yapıldı. 

Avusturya'nın başkenti Viyana'da, sosyalist gençlik örgütü Young Struggle, genç kadın örgütü ZORA ve Students of the Palestinian Cause (SPC) Austria tarafından Filistin, Kürdistan ve kadın devrimi konularını ele alan bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Aksa Tufanı hamlesinin yıldönümü olan 7 Ekim'de İsrail'in yerleşimci ve sömürgeci temelleri, Filistin tarihi üzerine düzenlenen konferansla başladı. Filistin'deki komünist tarih ve Avusturya üniversitelerinin Filistin'deki İsrail apartheid rejimi ile işbirlikleri üzerine düzenlenen konferansla devam eden etkinlikte, Avusturya kurumlarının soykırımda suç ortaklığına vurgu yapıldı.

Hafta boyunca devam eden etkinlikte Kürdistan'ın tarihi, Kürdistan'daki mevcut durum ve kadın devrimi çizgisi üzerine de konferanslar verildi. Rojava'daki kadın devrimi pratiğe dayalı örneklerin ele alındığı konferansta, komünistlerin Kürdistan perspektifi tartışmaya açıldı.

Etkinliğin son gününde Tutsakların Sesi Platformu (TSP) adına bir sunum yapıldı. Devrimci tutsaklarla dayanışmanın önemine dikkat çekilen konuşmada, devrimci mücadeleyi hapishanelere taşımak gerektiği kaydedildi.