7 Eylül 2024 Cumartesi

Veysel ve Nazlı Diyarbakır'da anıldı: Yarım kalan düşlerini biz tamamlayacağız

Suruç katliamında ölümsüzleşen Veysel Özdemir ve Nazlı Akyürek için Diyarbakır'daki mezarları başında anma etkinlikleri düzenlendi. Anmalarda 33 düş yolcusunun yarım bırakılmak istenen düşlerini tamamlamak için mücadelenin sürdüğü vurgulandı.

Suruç katliamında ölümsüzleşen Veysel Özdemir ve Nazlı Akyürek Diyarbakır'daki mezarları başında anıldı. İlk olarak Veysel Özdemir, Yeniköy Mezarlığındaki mezarı başında anıldı. Anmaya DEM Parti milletvekilleri Serhat Eren ve Cengiz Çandar ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları da katıldı.

ÇİÇEK: DÜŞLERİ HALKLARIN ORTAK MÜCADELESİNİ YARATMAKTI
Suruç Aileleri İnisiyatifi imzalı "Hiçbir düş yarım kalmayacak" pankartının açıldığı anmada ESP adına Suruç tanıklarından Soner Çiçek söz aldı.

9 yıl önce 11.50'de Suruç'ta Amara Kültür Merkezinde yaşanan katliamda ölümsüzleşen 33 düş yolcularını anmak için bir araya geldiklerini söyleyen Çiçek, "9 yıl önce bu saatte faşist DAİŞ çeteleri 33 yoldaşımızı aramızdan aldı. Biz onlara düş yolcuları dedik. Çünkü düşleri vardı. O düşlerinin peşinden gittiler. Düşleri, halkların ortak mücadelesini yaratmaktı, güçlendirmekti. Yıkılmış bir kenti, Kobenê'yi inşa çalışmaları ile ayağa kaldırmak için gittiler" dedi.

Kürt, Türk, Arap, Çerkes, bütün halkların, ezilenlerin Suruç'ta katledilenleri sahiplendiğini belirten Çiçek, "Ve bizler 9 yıldır birleşik bir adalet mücadelesi örmeye çalışıyoruz. Onların düşlerini yarım bırakmak istediler. Hayır biz tamamlayacağız" diye konuştu.

KILIÇ: MÜCADELELERİ ZAFERE ULAŞACAK
Ardından MEBYA-DER Eşbaşkanı Mehmet Emin Kılıç söz aldı. Suruç katliamının üzerinden 9  yıl geçtiğini hatırlatan Kılıç, "Umuyoruz ki mücadeleleri zafere ulaşacak. Gözleri arkada kalmasın. Önlerinde saygıyla eğiliyoruz" dedi. "Ülkemiz, kanın, zulmün ve zulme karşı direnişin ülkesi oldu. Ülkemizde, ülkemizin bir karışında şehitsiz, mücadelesiz bir gün olmadı" diyen Kılıç, Suruç şehitlerinin mücadelesine sahip çıkmanın önemine işaret etti, "Ülkemizin şehadet, direniş mekanı olan hiç bir karışını bırakmamalıyız" dedi.

Konuşmaların ardından Özdemir'in mezarına karanfiller bırakılarak, doğum günü dolayısıyla mumlar yakıldı.

ÇİÇEK: ONLARIN İDEALLERİNİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Nazlı Akyürek de Diyarbakır'daki 450 Evler Mezarlığında anıldı.

Akyürek'in mezarı başında ESP adına söz alan Soner Çiçek, "Bu coğrafyanın evlatlarının ortak bir kaderi var. Nazlı yoldaş da bu kaderi paylaşıyordu. Bizler onun mezarının başında da sözlerimizi yineleyelim. Onların ideallerinin takipçisi olacağız" dedi.

Konuşmalar ardından Akyürek'in mezarına karanfiller bırakıldı.