23 Ekim 2024 Çarşamba

Van-Hakkari Tabip Odası: Dönüşüm programı sağlık sistemini çürüttü

"Yenidoğan çetesine" ilişkin basın toplantısı düzenleyen Van-Hakkari Tabip Odası, "Bu olay tamamen Türkiye'de uygulanan sağlıkta dönüşüm politikasının bir sonucudur" ifadelerini kullandı.

Van-Hakkari Tabip Odası, "yenidoğan çetesine" ilişkin oda binasında basın toplantısı düzenledi.

Van-Hakkari Tabip Odası Başkanı Ahmet Koç, "yenidoğan çetesinin" denetimsizlik, çeteleşme ve sağlığın ticarileşmesinden kaynaklandığını vurgulayarak, "Sağlık hizmetini sıradanlaştıran, niteliğe değil niceliğe önem veren, hastaneleri ticarethane ve hastaları müşteri haline getiren, sağlığı piyasa kurallarına teslim eden 'Sağlıkta Dönüşüm Programı' sağlık sistemimizi çürütmüştür" dedi.

Sağlık Bakanlığını halk sağlığına ve hekimlik değerlerine zarar veren özelleştirme politikalarını terk etmeye çağıran Koç, "Burada 3-5 kişinin yapmış olduğu bir olay şeklinde düşünmemelidir. Bu olay tamamen Türkiye'de uygulanan sağlıkta dönüşüm politikasının bir sonucudur ve bu olay sağlıkta doktor ile hastaları arasında büyük bir güven sorunun ortaya çıkmasına yol açmıştır. Bu olayda büyük bir denetim eksikliği söz konusu; bu nedenle ilimizde de yoğun bakımların kriterlerinin ve takibinin sağlık müdürlüğü tarafından yapılması gerekir" ifadelerini kullandı.