11 Mayıs 2024 Cumartesi

'Vaka bini geçti' diyen Dr. Güle Çınar'a büyük destek

Koronavirüsle ilgili kurum içi toplantıda "Vaka bini aştı" dediği için Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinin özür yazısı paylaştığı Dr. Güle Çınar'a meslektaşlarından ve sosyal medyadan dayanışma mesajları geldi.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi'nde Uzman Dr. Güle Çınar'ın meslektaşlarını bilgilendirdiği sırada çekilen videodaki sözlerine tepki gelmesi üzerine, Türk Tabipleri Birliği (TTB) başta olmak üzere meslektaşlarından destek mesajları geldi.

TTB: İFADELER TEMELSİZ DEĞİLDİR
TTB, "Meslektaşımızın kullandığı ifadeler hakaret içermediği gibi, bütünüyle temelsiz değildir. Bugün itibariyle, Umre'den dönen yaklaşık 21 bin kişinin tamamına test yapılmadığı ve tamamının karantinaya alınmadığı, bu kişilerin Türkiye'nin çeşitli kentlerine dağıldığı bilinmektedir" dedi.

ÖĞRENCİLERDEN DESTEK
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi 6. Sınıf öğrencileri de yaptıkları yazılı açıklamayla, Çınar'ın yanında olduklarını belirterek, "Emeklerin için sana minnettarız" dedi.

İSTANBUL TABİP ODASI: MESLEKTAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ
İstanbul Tabip Odası "Hipokrat yeminine sadık kalarak günlerdir gece gündüz çalışan, koşturan, meslektaşımızın yanındayız. Özür dileyecekler varsa, bu yazıyı yazdırıp, servis edenlerdir" açıklamasını yaparak, Çınar'ın özrünü paylaşan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini eleştirdi.

Ayrıca sosyal medyada da başta doktorlar olmak üzere, çok sayıda kişi #DrGüleÇınarınYanındayız etiketiyle destek mesajı paylaştı.

AÜ VİDEOYU PAYLAŞAN KİŞİ HAKKINDA İNCELEME BAŞLATTI
Ankara Üniversitesi ise bugün yaptığı açıklamada, kurum içi bilgilendirme videosunu çekerek sosyal medyadan yayınlayan kişiyle ilgili inceleme ve idari soruşturma başlatıldığını açıkladı.