26 Nisan 2024 Cuma

Urfa Valisinden Emine Şenyaşar için 'adliyeye girmeyecek' talimatı

Adalet Nöbeti tüm zorluklara rağmen 518. gününe ulaşırken, Urfa Valisi Salih Ayhan evlatları için adalet isteyen Emine Şenyaşar hakkında "adliyeye girmesin" talimatı verdi. 

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen bir oğlu tutsak edilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar'ın, Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti 518. gününde devam ediyor.

Adalet Nöbeti'ni engelleyemeyen Urfa Valisi Salih Ayhan, katledilen evlatları için adalet arayan anne Emine Şenyaşar'ın adliyeye girmemesi için talimat verdi. 

Şenyaşar ailesi sosyal medya hesabından Urfa Valisi Ayhan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı etiketleyerek şu paylaşımı yaptı: "Urfa Valisi Salih Ayhan halkın içinde Urfa'da gezmediği yer bırakmadı. Sözde halkın sorunları dinliyor. Yanı başında annenin ağıtlarını her gün duyan vali, adalet arayan anne için bariyer kurmuş, 'Anne adliyeye girmesin' talimatı vermiş."