6 Ekim 2024 Pazar

Ulm'da ırkçı AfD'ye karşı binler yürüdü

Irkçı AfD'ye karşı mücadele sürüyor. AfD'nin eyalet kongresine karşı Ulm'da yapılan eylemlerde ırkçılığa karşı mücadele çağrısı yapıldı. 

Almanya İçin Alternatif (AfD)'nin eyalet kongresi yarın ve 9-10 Kasım tarihlerinde Ulm fuar alanında devam edecek. İki bin üyenin katılması beklenen bu etkinliğe karşı kentte eylemler yapılıyor.

AfD'nin Baden-Württemberg eyalet kongresini Ulm'daki Donauhalle'de düzenleyeceği ağustos ayı sonunda açıklanmıştı. Yılın başında 87 örgütle kurulan Birlikte Çeşitlilik ve Demokrasi İçin (Gemeinsam für Vielfalt und Demokratie) ittifakının örgütlediği eylemlerde çok sayıda kişi yer alıyor. 

Aralarında Almanya Demokratik Haklar Federasyonu (ADHF), Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF), Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu (ATİF), AJK, Tohum'un başta olduğu göçmen örgütler; Şehir Meclisi üyeleri Yeşiller'den Banu Cengiz Öner ve SPD'den Haydar Süslü de eylemde yer aldı, ırkçılığa karşı mücadele çağrısı yaptı.

ALİCE WEİDEL LİSTENİN BAŞINA YERLEŞTİ
AfD'nin Baden-Württemberg parti kongresinde, üyeler eyalet listeleri için ilk adaylarını seçti. İlk liste sırasını, oyların yüzde 86,5'i alan faşist parti AfD'nin Eş Genel Başkanı Alice Weidel kazandı.

AfD Baden-Württemberg, Ulm'da düzenlenen parti kongresinde, gelecek yıl yapılacak Federal Seçimler için 25 kişilik liste sıralamasının seçimine başladı. Daha önce tahmin edildiği gibi, listenin ilk sırasına AfD'nin Eş Genel Başkanı ve Federal Seçimlerde başbakan adayı olan Alice Weidel oturdu.

9-10 Kasım'daki parti toplantısına karşı da çeşitli protesto etkinlikleri planlanıyor.