7 Eylül 2024 Cumartesi

Tuzla Selahattin Aslan Tersanesi'nde iş cinayeti

Tuzla'da bulunan Selahattin Aslan Tersanesi'nde tamir için gelen geminin ambar kapaklarının açılıp kapanması sırasında kapak arasında sıkışan geminin ikinci kaptanı Kemal Altun can verdi.
Tersanelerde alınmayan işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri nedeniyle iş cinayetleri yaşanmaya devam ediyor. İki hafta önce Yalova-Altınova tersaneler bölgesinde faaliyet gösteren Özata Tersanesi'nde yaşanan işçi cinayetinin ardından Tuzla tersaneler bölgesinde bir işçi daha yaşamını yitirdi.
 
Selahattin Aslan Tersanesi'nde tamir için gelen geminin ambar kapaklarının açılıp kapanması sırasında kapak arasında sıkışan geminin ikinci kaptanı Kemal Altun can verdi.
 
Sivas-Yıldızeli nüfusuna kayıtlı yeni emekli olan iki çocuk babası Kemal Altun'un cenazesi otopbi işlemlerinin ardından Pendik-Güzelyalı Merkez Caminde öğle namazının ardından defnedilecek.
 
İş cinayekine ilişkin açıklama yapan DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası, Kemal Altun'un ailesine, yakınlarına ve dostlarına başsağlığı diledi. Sendika, sorunluların cezalandırılmasını istedi.