17 Mayıs 2024 Cuma

Tutsak kadınlara kart: Dayanışma hayati önem taşıyor

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla tutsak kadınlara dayanışma kartı yollayan, İHD İstanbul Şubesi ve HDP İstanbul Kadın Meclisi ile TJA, dayanışmanın gücünü hissettirmeye çalıştıklarını kaydetti.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla PTT Taksim Şubesi'nden cezaevinde bulunan kadınlara dayanışma kartı gönderdi.

PTT önünde kısa bir açıklama yapan İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, 8 Mart'ın emekçi kadınların dayanışma günü olarak tüm dünyada kutlandığını söyledi. Yoleri, "Bizlerde hapishanedeki kadınları unutmadık. Kendilerine kart göndereceğiz. Ve dayanışmanın gücünü onlarında hissetmesini sağlamaya çalışacağız. Çünkü biliyoruz ki dayanışma hayati önem taşıyor. Bizler tüm kadınlarla dayanışıyoruz. Ama özellikle hapishanelerdeki kadınlarla gönderdiğimiz kartlarla göstermeye çalışıyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından PTT'ye gidilerek kartlar gönderildi.

'RUHSAL OLARAK HİÇBİR ZAMAN TUTSAK DEĞİLLER'
Tevgera Jinan Azad (TJA) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Kadın Meclisi de tutsak kadınlara PTT İstiklal ve Kadıköy Şubesi'nden dayanışma kartı gönderdi. PTT İstiklal Şubesi önünde konuşan TJA aktivisti Beser Çelik, "Tutsak olan kadın arkadaşlarımıza buradan bir kart göndereceğiz. Aynı zamanda kendileri fiziki olarak tutsak olabilir ruhsal olarak hiçbir zaman tutsak değiller. Bizde dışarıdaki arkadaşları olarak 8 Martlarını kutluyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından "Yaşasın kadın dayanışması", "Jin Jiyan Azadi" sloganları atıldı. Daha sonra hazırlanan kartlar gönderildi.