19 Mayıs 2024 Pazar

TÜMTİS Aras Kargo'da yetkiyi aldı, toplusözleşme imzaladı

TÜMTİS, Aras Kargo?da ücretlere ilk yıl yüzde 40, ikinci yıl enflasyon oranında zam ve yanı sıra bir dizi kazanım daha içeren toplusözleşmeyi imzaladı.
Aras Kargo'da 6 bin işçi adına toplusözleşme görüşme yürüten Türk-İş'e bağlı TÜMTİS arasında TİS imzalandı.
 
İmzalanan TİS ile iş güvencesi, ücret ve sosyal haklarda önemli kazanımlar sağlandı. İki yıllık imzalanan 1. Dönem TİS ile ücret ve sosyal haklara birinci yıl yüzde 40 oranında, ikinci yıl enflasyon oranında zam yapıldı.
 
Sendika üyesi işçilerin 01.09.2018 ile 31.08.2018 tarihinde almış oldukları ücretlerine yüzde 9 oranında, 31.12.2018 tarihinde almış oldukları ücretlerine yüzde 22 oranında zam yapıldı. Ücretlere ek olarak bir aylık ücretleri tutarında ikramiye TİS'e girdi.
 
İmzalanan TİS ile yakacak, öğrenim, doğum, evlenme yardımlarını içeren sosyal maddelerde artış sağlandı. 12 TL olan yemek ücretleri 15 TL'ye çıkarılan TİS'te fazla mesai ücretleri yüzde 60'a çıkarılırken, yıllık izinlere birer gün eklendi.
 
Aras Kargo ile TÜMTİS arasında imzalanan TİS'e göre; disiplin kurulu kararı olmaksızın işçi çıkarılamayacağı TİS ile güvence altına alındı.