7 Eylül 2024 Cumartesi

'Tüm halkları savaş politikalarına karşı çıkmaya çağırıyoruz'

İzmir'de Güney Kürdistan'a yönelik işgal saldırılarına tepki gösterilirken, KDP'nin sömürgecilerin yeni işbirlikçisi olarak hatırlanacağı vurgulandı. Savaşın Türkiye halklarının yararına olmadığının altı çizilen eylemde, Kürt halkıyla dayanışmaya inkar ve imha politikalarına karşı çıkmaya çağrıldı. 

Türk devletini Güney Kürdistan'a yönelik işgal saldırıları İzmir'de protesto edildi. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Ege Bölge Temsilciliği, Özgür Kadın Hareketi (TJA) ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) çağrısıyla Konak'ta bulunan eski Sümerbank önündeaçıklama yapıldı.

Kürtçe ve Türkçe yazılı "İşgale ve ihanete hayır" pankartının açıldığı eylemde sık sık "Savaşa hayır barış hemen şimdi" ve "Bimre ixanet, bijî azadî" sloganları atıldı.

'KDP KÜRT HALKINA HESAP VEREMEYECEĞİ BİR SÜRECİN ÖRGÜTLEYİCİSİ OLDU'
DEM Parti İzmir İl Eşbaşkanı Vezan Karabulut, Türkiye'nin Güney'de işgal ettiği toprakların Kürt halkının ve birlikte yaşadığı halkların toprakları olduğunu belirterek, "Bölge halkının evleri bombalanırken, köyler yakılıp yıkılırken, boşaltılırken, bir coğrafya işgal edilirken buna karşı sessiz kalan ve işgalin parçası haline gelen KDP yönetiminin tutumunu da asla kabul etmiyoruz. KDP, Kürt halkına hesabını veremeyeceği bir sürecin örgütleyici gücü olmuştur. Büyük bedellerle kazanılmış Güney Kürdistan topraklarını, küçük çıkarları uğruna heba etmiştir" dedi.

Kürdistan halkının toprağını işgale açan KDP'nin sömürgeciliğin yerli işbirlikçileri olarak hatırlayacağını kaydeden Karabulut, "KDP'ye çağrımızdır; Kürt halkının onurlu mücadelesi birkaç ailenin veya ana akım sistem siyasetinin güdümüne girmeyecektir. Her zaman olduğu gibi bugün de halkın çıkarları ve temel değerler üzerinden yürümeye devam edecektir" ifadelerini kullandı.

'SAVAŞA DUR DİYELİM'
Bu kirli savaş, imha ve inkar politikasının sadece Kürt halkını değil, Türkiye halklarını etkilediğini söyleyen Karabulut, "Türkiye halkları da tarihinin en büyük siyasi, ekonomik ve doğa talanıyla karşı karşıya kalmıştır. Kürt meselesi çözülmeden bu sorunların Türkiye'de aşılacağını sananlar tarihi bir yanılgı içerisindeler. Bu savaşın en çok da Türkiye toplumunu etkilediğimi ve etkilemeye devam edeceğini biliyoruz. Buna dur demek tüm halkların sorumluluğudur. Toplumun barış dilini kurmaya ihtiyacı vardır. Başta Türkiye'deki tüm devrimci, sosyalist, demokratları aydın ve sanatçıları olmak üzere tüm halkları bu savaş politikalarına karşı Kürt halkıyla dayanışma içinde olmaya davet ediyoruz" çağrısı yaptı.