7 Eylül 2024 Cumartesi

Tuba Özel'i katleden Murat Atılgan'a ağırlaştırılmış müebbet

Tuba Özel'i katleden Murat Atılgan'ın yargılandığı davanın karar duruşmasında mahkeme heyeti, faile, indirim uygulamadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Batman'da 2023 yılında boşandığı Tuba Özel'i katleden Murat Atılgan'ın yargılandığı davanın karar duruşması Batman 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmada Tuba Özel'in ailesi ve avukatları, Batman Barosu Kadın Hakları Merkezi ve fail ile avukatı hazır bulundu. Özgür Kadın Hareketi (TJA), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Kadın Meclisi ile demokratik kitle örgütleri de duruşmayı izledi.

Duruşmada savcılık, failin "eşe karşı kasten öldürme" suçundan cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamını istedi. Fail ve avukatı ise tahrik indirimi talebinde bulundu.

Tuba Özel'in avukatları da failin "eşe karşı kasten öldürme" suçundan cezalandırılmasını istedi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VERİLDİ
Mahkeme heyeti failin "eşe karşı kasten öldürme" ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırılmasına, takdiri indirim uygulanmamasına ve tutukluluk halinin devamına karar verdi.

'KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE ETKİN MÜCADELE YÜRÜTÜLMÜYOR'
Karar sonrası Batman Barosu Kadın Hakları Merkezi ve duruşmaya katılanlar adliye önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı merkez adına Avukat Ayşe Nur Demir okudu. Kadınların ve kadın örgütlerinin mücadelesine rağmen iktidarın kadına yönelik şiddetle etkin mücadele etmediğini vurgulayan Demir, kadın cinayetlerinin toplumsal bir sorun olduğunu söyledi.

Demir, şöyle devam etti: "Bir günde 8 kadın cinayetinin işlendiği ülkede kadın cinayetlerindeki ve kadına dönük şiddetteki korkutan artışlar yürütülen yanlış politikaların sonucudur. Her kadın cinayeti ya da şiddeti vakasından sonra duyarlılık gösterilip ardından unutuluyor. İçimizi acıtan tüm cinayetlerin soruşturma süreçlerinin etkin şekilde yürütülmesi ve faillerin en ağır cezaları alması için hukuki sürecin takipçisi olacağız."