18 Mayıs 2024 Cumartesi

TRT'deki kadrolaşma sürüyor: 169 kişi başka kurumlara gönderilecek

TRT, 169 çalışanı başka kurumlara gönderecek. Bunu tasfiye olarak değerlendiren Haber-Sen, uygulamaya son verilmesini istedi. kurumlara göndermek üzere Devlet Personel Başkanlığı?na başvurduğu belirtildi.

Haber-Sen Genel Sekreteri Burak Ustaoğlu, TRT'nin 169 deneyimli çalışanının "istihdam fazlası personel" denilerek başka kurumlara gönderilmek istendiğini açıkladı.

Sendika binasında basın toplantısı düzenleyen Ustaoğlu, TRT’de yaşanan durumun kadrolaşma olduğuna dikkat çekti ve sordu: "İstihdam fazlası olduğu gerekçesi ile 169 personel başka kurumlara gönderilirken AA’dan 280 kişi nasıl TRT’de işe alındı?” .

Ustaoğlu, TRT’nin 703 sayılı KHK ve sonrasında çıkarılan Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri ile kamu hizmeti anlayışından uzaklaştırıldığını ifade etti.

Ustaoğlu şöyle konuştu: "Esas hedef alınan 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’dur. Yapılmak istenilen iş güvencesi olmayan, özlük haklarından arınmış, hukuk karşısında çaresiz bırakılmış yeni istihdam şekli ile tüm kamu personelinin geleceğini karartmaktır. TRT’de yeni istihdam şekli, ‘Özel Hukuk Hükümlerine Tabi Personel’ olarak belirlenmiştir. Güvenceli çalışma ortadan kalkmaktadır. ‘İstihdam Fazlası Personel’ denilerek, birikimli, yılların habercileri, yayıncıları ve sanatçıları kurumdan uzaklaştırılmaktadır. Halkın olan kaynakları şirketler aracılığı ile yağmalanmaktadır."

TRT yönetimine çağrı yapan Ustaoğlu, “Kamu hizmeti yayıncılığından yana, yetişmiş, deneyimli, üretmekten yana olan emekçilerinin tasfiyesinden derhal vazgeçilmelidir” dedi.