2 Mayıs 2024 Perşembe

TPAO işçileri hakları için yürüdü

Batman halkının katılımı ve Petrol-İş öncülüğünde yürüyen TPAO işçileri, sefalet koşullarında dayatılan ücretlerde ve çalışma koşullarında iyileştirme istedi. 

Petrol-İş Sendikası Batman Şubesi öncülüğünde Türkiye Petrol Anonim Ortaklığı (TPAO) işçileri talepleri için yürüdü. Batman Emek ve Demokrasi Güçleri ile halkın da katılımıyla gerçekleşen yürüyüşe davu ve zurnalar eşlik etti. Yürüyüşte "Yoksulluğa teslim olmayacağız", "Rekor petrol üretimi ile övünenler üretenlere borçlu" pankartları taşındı. 

Yürüyüşün ardından açıklama yapan Petrol-İş Batman Şube Başkanı Veysel Kartal, işçilerin calışma koşullarının iyileştirilmesini, sefalet ücreti dayatmasını reddettiklerini hatırlattı. Kartal, "Enerji politikalarının 'bağımsız ekonomi', 'cari açığın kapatılması' manipülasyonlarına gelmeyen, canhıraş çalıştırılan işçilerin hakkını vereceksiniz" dedi. 

Dünden beri yürüyüşü durdurmaları gerektiği konusunda telefonlar geldiğini aktaran Kartal, TPAO'ya bağlı kurum ve işletmelerde petrol ve doğalgaz-endüstrisinde emeklerinin karşılığı olan hakları; kadrolu ve güvenceli çalışmayı, fazla mesai ücretlerinin ödenmesini istediğini söyledi. Kartal, "Ücret haklarının sefalet dayatmasıyla gasp edilmesine karşı seslerini duyurmak için eylemliliğe devam edeceklerini ilan eden petrokimya işçilerinin mücadelesi kazanacak" ifadelerini kullandı.