7 Eylül 2024 Cumartesi

TKŞ'den işgale karşı direniş çağrısı

TKŞ, sömürgeci Türk devletinin Güney Kürdistan'a dönük işgal saldırılarına tepki göstermek için eylem yaptı. Güney Kürdistan'da KDP eliyle işgalin genişletildiği, bölge halkına göç dayatıldığı, kimyasal ve taktik nükleer bombalar ile soykırım saldırısı gerçekleştirdiği belirtilen eylemde, "Tüm Ortadoğu halklarını bu soykırımcı, işgalci ve sömürgeci saldırılara karşı mücadele etmeye çağırıyoruz" denildi.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ), Hesekê'de yaptığı eylemle işgalci Türk devletinin Güney Kürdistan'a dönük işgal saldırılarını protesto etti.

"İşgale ve savaşa karşı direneceğiz, kazanacağız" başlıklı açıklamayı TKŞ adına Fadya Sîdo okudu.

Fadya Sîdo, "Sömürgeci faşist Türk devleti, KDP-Barzani ailesi ve Irak hükümeti desteğiyle Başûrê Kürdistan topraklarında işgalini genişletiyor. Özgür Kürdistan dağları bombalanıyor. Bölge halkı zorla köylerinden göç ettiriliyor. Kimyasal gazlar ve taktik nükleer bombalar ile soykırım saldırısı gerçekleştiriliyor. Sömürgeci Türk devleti, yüzyıllık Osmanlı hayali olan Halep, Musul ve Kerkük'e kadar geniş bir alanı topraklarına katmak istiyor" dedi.
 
Türk devletinin Ortadoğu'daki savaş ortamını, bölgesel güç olma hedefinin payandası olarak gördüğünü belirten Fadya Sido, "NATO devletleri, Türk devletinin sömürgeci soykırım siyasetine destek veriyor. Türk devleti işgal ettiği topraklar üzerinde askeri üsler kuruyor. Eğitip silahlandırdığı çeteleri bölgeye yerleştiriyor ve sömürge valileri eliyle sömürgeci bir düzen inşa ediyor" dedi.

Bölgenin petrol rezervlerine de göz dikildiğini söyleyen Fadya Sîdo, "DAİŞ çetesi eliyle gerçekleştiremediği ilhak planlarını, kendi ordu güçleri ile yapmak istiyor" şeklinde konuştu.

KDP'nin Türk devletiyle kurduğu işbirlikçi ilişkiye dikkat çeken Fadya Sîdo, "Barzani ailesi, Başûrê Kürdistan halkının özgürlüğünü dar aile çıkarları karşılığında sattı. İşgal edilen Kürdistan topraklarının özerklik statüsü tehdit altına girdi" diye belirtti.

'HALKLAR KDP İHANETİNE SESSİZ KALMAMALI'
Kürdistan topraklarının işgaline direnen tek kuvvetin gerilla olduğuna söyleyen Fadya Sîdo, KDP ihanetine karşı durmaya çağırdı: "Zap'ta, Garê'de, Metîna'da, özgür Kürdistan dağlarında yurtsever ve komünist gerillalar, fedai bir direnişle işgalcileri durdurdu. Türk devleti, işte bu yüzden bölgedeki kontrol noktaları kuruyor, köyleri bombalıyor, ilçeleri kuşatarak halkı zorla göç ettirmeye çalışıyor. Dört parça Kürdistan'da halkımız, KDP'nin ihanetine sessiz kalmamalıdır. Bu alçakça işgal ortaklığına dur demelidir."

Kürdistan'ı sömürgeleştiren devletlerle kurulan politik ilişkiye dikkat çeken Fadya Sîdo, ortak amacın Özerk Yönetim'in tasfiyesi olduğuna işaret etti. İşgalci Türk devletinin, Kürdistan'da sömürgeci uygulamalar gerçekleştiren Suriye ve Irak devletlerini bu plana ortak etmeye çalıştığını söyleyen Fadya Sîdo, "Rojava kadın devrimimize karşı sömürgeci ittifak oluşturmak istiyor. İstihbaratla işbirliği kurduğu Şam rejimini, pazarlık masasına davet ediyor. Sömürgecilerin asıl hedefi, Özerk Yönetim'in tasfiyesi ve devrim topraklarının işgalidir" diye konuştu.

Rojava devriminin 12. yılını kutlarken Kürdistan'ın dört bir yanında direniş haberleri geldiğini söyleyen Fadya Sîdo, "Özgür dağlarda ve kentlerde direnen yoldaşları selamlıyoruz. Sömürgeci Türk devletini, Kürdistan topraklarından halkımızın destansı direniş gücüyle süpürüp atacağız. Güç, yurtsever direnişçi halkımızdadır. Binlerce şehidin kanıyla korunan özgür Kürdistan dağları ve Rojava devrimimiz gücünü yurtsever halkımızdan almaktadır. Şimdi bir kez daha, Kürdistan topraklarının ve halkımızın özgürlüğü için serhildana durma zamanıdır" çağrısında bulundu.

Fadya Sîdo açıklamayı şu sözlerle bitirdi: "Gerilla direnişi, Kürdistan'ın dört bir yanında halk direnişleriyle güçlendirilmelidir. Bu sömürgeci savaşa direnişimizle son vereceğiz. Kürdistan özgür olmadıkça, hiçbir halk özgür olmayacaktır. Tüm Ortadoğu halklarını bu soykırımcı, işgalci ve sömürgeci saldırılara karşı mücadele etmeye çağırıyoruz. Gücünü haklılığından ve halkından alan bu direniş, mutlaka ama mutlaka kazanacaktır. An serkeftin, an serkeftin!"

Açıklama, "Yaşasın Rojava kadın devrimimiz", "Yaşasın gerilla direnişimiz", "Yaşasın birleşik özgür sosyalist Kürdistan" sloganlarıyla bitirildi.