13 Mayıs 2024 Pazartesi

TİP: 24 Haziran'da Demirtaş ve HDP'yi destekleyeceğiz

TİP Kurucu Meclisi, 24 Haziran'da gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçiminde Selahattin Demirtaş'ı, genel seçimlerde HDP'yi destekleyeceklerini açıkladı.
Türkiye İşçi Partisi (TİP), 24 Haziran'da gerçekleşecek olan baskın seçimle ilgili açıklama yaptı. "Saray'a tamam, mücadeleye devam!" denilen açıklamada, "tek adam diktatörlüğüne karşı barış ve kardeşlik mücadelesinin parçası olmuş ve milyonlarca yurttaşın oyuyla Meclis'e gönderilmiş olan Selahattin Demirtaş da Saray faşizminin doğrudan talimatı ve hukuksuz operasyonu ile tutuklanmış, siyaset yapma hakkı elinden alınmaya çalışılmıştır. Bu açıdan, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy tercihimiz Selahattin Demirtaş'tan yana olacaktır." ifadeleri kullanıldı.
 
SARAY'A TAMAM, MÜCADELEYE DEVAM!
 
AKP ile MHP ittifakının baskın seçim amacının iktidarlarını kurtarmak, Saray'ın bekasını güvence altına almak olduğunu vurgulanan açıklamada, "Öte yandan emekçi halkımız, ilerici yurttaşlarımız, gençler ve kadınlar, Saray'ın sinsi planına geçit vermemek için mücadeleyi yükseltmeye, direnişi büyütmeye kararlı olduklarını şimdiden gösterdi" denildi.
 
'OY TERCİHİMİZ DEMİRTAŞ'TAN YANA'
 
Seçim kararının alındığı günden bugüne kadar geçen sürede Türkiye'nin sağcı, hatta AKP'li isimlere mahkum edilmeye çalışılması halkın kararlılığı sayesinde engellendiği ifad edilen açıklamada, "Tek adam diktatörlüğüne karşı barış ve kardeşlik mücadelesinin parçası olmuş ve milyonlarca yurttaşın oyuyla Meclis'e gönderilmiş olan Selahattin Demirtaş da Saray faşizminin doğrudan talimatı ve hukuksuz operasyonu ile tutuklanmış, siyaset yapma hakkı elinden alınmaya çalışılmıştır. Faşizmin kurumsallaşmasının gündemde olduğu 24 Haziran, birlikte yaşam için ortak mücadelenin sorumluluğunu da dayatmaktadır. Bu açıdan, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy tercihimiz Selahattin Demirtaş'tan yana olacaktır" diye belirtti.
 
MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİMİNDE TERCİHİMİZ HDP'DEN YANA
 
24 Haziran'daki Meclis ve Milletvekilliği seçiminde ise Saray rejiminin ana hedefinin HDP'yi baraj altına iterek Meclis çoğunluğunu ele geçirmek, Kürt halkının ve milyonlarca seçmenin iradesinin Meclis'e yansımasını engellemek olduğunun açık olduğunun altı çizilen açıklamada, "Bununla birlikte 'Millet İttifakı' adıyla oluşturulan ittifaktan HDP'nin dışlanması da iktidarın elini güçlendirmektedir. Tüm Türkiye'den milyonlarca yurttaşın iradesinin, sesinin ve sözünün Meclis'te temsil edilmesi vazgeçilmez bir haktır. Halklarımızın birlik ve kardeşlik içinde yaşamasını savunmak, faşizmin kurumsallaşmasına karşı en güçlü direniş cephelerinden biridir. Aynı zamanda HDP'nin barajı aşması halinde AKP-MHP ittifakının Meclis'te azınlık durumuna düşmesi güçlü bir olasılıktır. Bu açıdan, 24 Haziran'daki Milletvekilliği seçiminde oy tercihimiz HDP'den yana olacaktır" diye kaydedildi.
 
'ÖZGÜCÜMÜZLE, BİRLİK VE DAYANIŞMA İLE KAZANACAĞIZ'
 
"Tüm gücümüz ve olanaklarımızla halkımızın mücadele ve direniş kararlılığının parçası olacak, ülkemizin her köşesinde birlik ve dayanışma içinde kavgaya atılacağız" denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bir yandan sandık güvenliğinin sağlanması, bir yandan da Saray iktidarının faşizmi kurumsallaştırma çabalarının karşısına halkın özgücünü temel alan bir mücadele hattının çıkarılması, ülkemizin bir an önce bu gerici-faşist iktidardan kurtulması için emekçileri, yoksulları, gençleri, kadınları ve tüm ilerici yurttaşlarımızı oy vermeye, seçimleri de bu mücadelenin bir cephesi haline getirmeye çağırıyoruz. "
 
Oylara sahip çıkmanın oy kullanmaktan daha önemli olduğuna dikkat çeken TİP Kurucu Meclisi, "Tüm yurttaşlarımızı sandık başlarında göreve çağırıyoruz. Hem Cumhurbaşkanlığı hem de Meclis düzeyinde Saray diktatörlüğüne 'TAMAM' diyecek, okulları, fabrikaları, mahalleleri ve sokakları aydınlık ve özgür bir Türkiye için seferber edeceğiz" dedi.