18 Mayıs 2024 Cumartesi

Temelli Batman'da: Halkın hakkını gasp etmesine son vereceğiz

Batman'da halkla seslenen Temelli, "Halkın hakkını gasp ediyorlar. Şimdi buna son verme zamanı. Mutlaka kazanacağız. Dost ve düşman bilsin ki biz kazanacağız. Mutlaka kazanacağız" dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli partisinin seçim çalışmaları kapsamında Batman’da düzenlenen mitinge katıldı. 
 
HDP’nin ittifak yaptığı partilerin temsilcilerinden Mehmet Kamaç (İÖP), Mehmet Emin Kardaş (PDK-T), Aytullah Aşiti (Azadi Hareketi), Sinan Çiftyürek (KKP), Abdulhay Okumuş (DDKD) da mitinge katıldı.
 
Halkla seslenen Temelli, AKP'nin kendisinden önceki iktidarlar gibi Kürt düşmanlığı ile beslendiğini belirtti, "Artık bu düşmanlığa izin vermeyeceğiz" dedi.
 
Tecridin "hukuksuzluk" ve "adaletsizlik" anlamına geldiğinin altını çizen Temelli, Leyla Güven ve açlık grevindeki direnişçileri selamladı.
 
BÜTÜN GAZETELER TEK MANŞET ATIYOR
 
Temelli, Adalet Bakanı'na seslendi, "Cezaevindeki bu haksız hukuksuz uygulamalara son verin. Cezaevlerindeki kötü muameleye son verin. Vitaminini temin edemeyen tutsakların vitaminlerine ulaşmalarını sağlayın" dedi.
 
TRT'de AKP'ye 49 saat 58 dakika, HDP'ye ise sadece 7 dakika yer verildiğine dikkat çeken Temelli, Erdoğan'ın gazetelerin yüzde 90'ını ele geçirdiğini belirtti, "Bütün gazeteler tek manşet atıyor" diye konuştu.
 
Halkın AKP'nin mitinglerine katılmaya zorlandığına dikkat çeken HDP Eş Genel Başkanı Temelli, "Ama sen ne kadar taşımalı miting yaparsan yap, 31 Mart’ta taşıma suyla değirmenin dönmeyeceğini göreceksin" diyerek Erdoğan'a seslendi.
 
31 Mart'ta kayyum politikasına son vereceklerinin altını çizen Temelli, şunları söyledi: "Temiz bir Batman için, vicdanı, sokağı, mahallesi temiz bir Batman için bunların hepsini süpürüp atacağız. Yerellerde iktidara geleceğiz, sadece kayyımları geri alarak değil; Bingöl’ü, Kars’ı, Muş’u alarak yerellerde iktidara geleceğiz."
 
 
MUTLAKA KAZANACAĞIZ
 
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, iktidarın, halkın kaynaklarını talan ettiğini belirtti, "Halkın hakkını gasp ediyorlar. Şimdi buna son verme zamanı. Mutlaka kazanacağız. Dost ve düşman bilsin ki biz kazanacağız. Mutlaka kazanacağız" diye konuştu.
 
AKP'nin seçim hilelerine de dikkat çeken Temelli, şunları söyledi: "31 Mart’a kadar, 7 gün 24 saat çalışacağız. Herkese sesimizi ulaştıracağız. Buraya gelmesi engellenen, evet engellenen, herkese, bu hakikatin sesini, HDP’nin sesini halklarımızın ve mücadelemizin sesini mutlaka ulaştıracağız. Hep birlikte geleceğimize sahip çıkacağız. Ne dedik başlarken, bu ülke bizim dedik, biz halklar olarak iktidara geleceğiz ve hep birlikte yöneteceğiz dedik. Yerel demokrasi dedik, radikal demokrasi dedik."