18 Eylül 2024 Çarşamba

Tekirdağ'daki tren kazasında 24 kişi hayatını kaybetti

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi Sarılar köyünde meydana gelen tren kazasında hayatını kaybedenlerin sayısı 24'e, yaralıların sayısı ise 124'e yükseldi.
Edirne'nin Uzunköprü ilçesi'nden 362 yolcusu ve 6 personeli ile İstanbul Halkalı'ya gitmek üzere hareket eden yolcu treni saat 17.00 sıralarında Tekirdağ'ın Muratlı ile Çorlu ilçeleri arasındaki Sarılar Mahallesi'nde raydan çıkarak devrildi.
 
Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Çorlu'da meydana gelen tren kazasına ilişkin, "Bu kazada arama kurtarma çalışmaları 9 Temmuz 06.00 itibarıyla tamamlanmış durumdadır. Kaza sonucunda 24 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Hastanede müracaatı gerçekleşen vatandaşlarımızın müşahadeleri ve gerekli tedavileri de devam etmektedir." dedi.
 
Sağlık Bakanı Ahmet Demircan da kazanın ardından hastanelere 318 yaralının başvurduğunu belirterek, "Bu müracaatlardan 194 tanesi ayakta tedavi edilerek taburcu edildi. 124 hastamız şu anda müşahede ve tedavi altında." diye konuştu.
 
YAYIN YASAĞI KALDIRILDI
 
Başbakanlığın yazısı üzerine, Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun (RTÜK) internet sitesinde yer alan duyuruda, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde meydana gelen tren kazası sonrasında yürütülen çalışmalara ilişkin dün Başbakanlığın 47121 sayılı yazısıyla getirilen geçici yayın yasağının, Başbakanlığın 47135 sayılı kararı ile kaldırıldığı kaydedildi.