7 Eylül 2024 Cumartesi

Tekirdağ ve Antalya'da iş cinayetleri

Tekirdağ ve Antalya'da yaşanan iş cinayetlerinde iki işçi hayatını kaybetti.
Tekirdağ ve Antalya'da yaşanan iş cinayetlerinde iki işçi hayatını kaybetti. İşçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin alınmaması nedeniyle Haziran ayında en az 149 işçi, 2018 yılının ilk altı ayında en az 907 işçi hayatını kaybetti.
 
TEKİRDAĞ
 
Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde, fabrikanın çatısından düşen işçi hayatını kaybetti. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikada, tamir için çatıya çıkan Birol Altıngür, işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin alınmaması nedeniyle dengesini kaybederek düştü.
 
Olay yerine çağrılan 112 Acil Sağlık ekipleri, Altıngür'ün olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Altıngür’ün cenazesi, otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
 
ANTALYA
 
Antalya'da sanayi sitesinde elektrik akımına kapılan işçi İhsan Boz (39) yaşamını yitirdi.
 
Olay, dün akşam saatlerinde Kepez ilçesi Şafak Mahallesi Akdeniz Sanayi Sitesi 5002 Sokak üzerindeki bir oto kaporta atölyesinde meydana geldi. Atölyede çalışan evli ve 3 çocuk babası İhsan Boz, tamir yaptığı sırada elektrik akımına kapıldı. Arkadaşlarının haber vermesi üzerine gelen sağlık ekipleri olay yerinde ilk müdahalesini yaptıkları Boz'u ambulansla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne götürdü. Tedaviye alınan Boz müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Boz'un cenazesi otopsi yapılması için Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.