12 Mayıs 2024 Pazar

'Tek adam diktatörlüğünün kurumsallaşmasına izin vermeyeceğiz'

SYKP Avrupa yönetiminden Hüseyin Şenol ve sosyal pedagog Leman Stehn, AKP-MHP iktidarının baskın seçimle tek adam diktatörlüğünü kurumsallaştırmak istediğini belirtti, "Ancak halklar olarak buna izin vermeyeceğiz" dedi. HDK Avrupa MYK ve SYKP Avrupa yönetiminden Hüseyin Şenol ve sosyal pedagog Leman Stehn, 24 Haziran seçimlerine ilişkin ajansımızın sorularını yanıtladı.
 
Erdoğan iktidarının yaşadığı sıkışma nedeniyle erken seçim kararı aldığını belirten Şenol, "Bir erken seçim kararı alacaklardı ancak Kasım-Aralık olarak bekliyorduk. Bu kadar erken bizim için de sürpriz oldu. Aslında bu AKP-MHP bloğunun ne kadar büyük bir çıkışsızlık içinde olduğunun göstergesidir" dedi.
 
"24 Haziran seçimlerinde onu yine başkan yaptırmayacağız" diyen Hüseyin Şenol, şunları söyledi: "Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalacak. Hedefimiz HDP olarak bizler de yüzde 15'i geçip, çok sayıda milletvekili ile parlamentoya girmek ve ilk turda O'nu Cumhurbaşkanı seçtirmemektir."
 
Demirtaş'ın adaylığının çok önemli olduğunun altını çizen Şenol, "7 Haziran seçimlerinde Erdoğan'a karşı 'Seni başkan yaptırmayacağız' sloganıyla da etkili bir mücadele yürüttü. Yeniden 'O'nu başkan yaptırmayacağız' sloganı ön plana çıkarılmalı. Demirtaş’ın aday gösterilmesi, HDP’nin en isabetli kararı oldu" dedi.
 
Sosyal pedagog Leman Stehn, "AKP-MHP faşizmi, baskın seçimle tek adam diktatörlüğünü kurumsallaştırmak istiyor. Ama halklarımız buna izin vermeyecektir" diye konuştu.
 
Stehn şunları söyledi: "Umutluyum. Kısa sürede de olsa bu süreci bilinçli bir şekilde değerlendirmeliyiz. Bütün halklarımıza, bütün tutsaklara olan borcumuzdur. İnsanın ve emeğin özgürleşmesi, doğanın da korunması bağlamında direnişimizi yükselteceğiz. Ve biz kazanacağız. Tek adam iktidarına izin vermeyeceğiz. Halklarımız omuz omuza mücadelesini yükseltecektir."
 
Selahattin Demirtaş'ın hakları gasp edilenlerin bir simgesi olduğunu belirten Stehn, "Dik duruşuyla hepimize enerji vermekte. Biz Selahattin Demirtaş’ı özgürleştireceğiz. Figen Yüksekdağ’ı ve rehin alınmış tüm milletvekillerini ve tutsakları özgürleştireceğiz. HDP tüm halkları kucaklayarak eşit haklar ve adalet üzerine kurulu, bir kardeşlik ormanını yaratma amacındadır" dedi.