16 Eylül 2024 Pazartesi

Tecavüzle suçlanan polis: Bir 0... için meslektaşınızı yaktınız

Ankara'da bir kadına tecavüz etmekle suçlanan polis memuru H.M'nin, emniyetteki sorgusunda meslektaşlarına, "Bir o... için meslektaşınızı yaktınız" dediği ortaya çıktı.
Ankara'da bir kadına tecavüz eden polis memuru H.M. hakkında 25 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 
 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianameye göre, 25 Nisan 2018'de saat 03.00 sıralarında polis memurları H.M. ile M.K., devriye görevi sırasında Çankaya Hoşdere Caddesi'nin TBMM tarafında bekleyen F.C.'yi fark etti. Polislerden H.M., alkollü olduğunu anladıkları kadının kimliğini alıp sorguladıktan sonra evine bırakmak için ekip otosuna bindirdi. H.M., evine kadar götürdükleri kadına evinde tecavüz etti. F.C., polis memuru evden ayrıldıktan hemen sonra 155'i arayarak tecavüze uğradığını söyleyip, şikayetçi oldu. Şikayet üzerine başlatılan soruşturma sonucunda polis memuru H.M. tutuklandı ve hakkında iddianame düzenlendi.
 
Sanık polis H.M., savcılık ifadesinde kadını suçladı. "Kadının, yoldan geçen araçları durdurmaya çalışarak hayasızca hareketler yapmasını engellemek istedik" iddiasında bulunan sanık polis, savcılıkta F.C. ile ilişkiye girmediğini iddia ederken, bu ifadesini Sulh Ceza Mahkemesi'nde değiştirdi ve kadınla kendi isteği üzerine ilişkiye girdiğini ileri sürdü. 
 
İddianame, polisin emniyet sorgusundaki ifadesi de yer aldı. H.M'nin, "Bir o... için meslektaşınızı yaktınız" diyerek sinir krizi geçirdiği ve kendisine zarar vermek isterken engellendiği belirtildi.
 
İddianamede polis memuru H.M. hakkında "kamu görevinin sağladığı yetkiyi kötüye kullanmak suretiyle nitelikli cinsel saldırı" ve "Cinsel amaçlı olarak hürriyetten yoksun kılmak" suçlarından, 25,5 yıla kadar hapis cezası istendi.