16 Eylül 2024 Pazartesi

Taşdemir'in Türkiye'ye iade edilmesi protesto edildi

Kürt Sorunun çözümü için arabuluculuk yapan Norveç'in Kürt aktivist Taşdemir'in Türkiye'ye teslim edilmesi protesto edildi.
Kürt aktivist Gülizar Taşdemir'in Türkiye'ye iade edilmesi İsviçre'nin Zürih, Cenevre ve Bern kantonlarında bulunan Norveç konsoloslukları önünde protesto edildi.
 
Zurih Norveç Konsolosluğu önünde Taşdemir'in fotoğraflarını taşıyan grup adına açıklama yapan Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Cuma Allak, Norveç devletinin daha önce Kürt Sorunun çözümü için arabuluculuk yaptığını hatırlatarak, Norveç'in Kürt aktivist Taşdemir'in Türkiye'ye iade edilmesini kabul edilemez olduğunu söyledi. 
 
Paris'te katledilen Kürt kadın siyasetçiler Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'i anan Allak, Norveç'in Taşdemir'i teslim etmesini eleştirdi. 
 
Açıklamanın ardından eylemciler adına bir heyet, Taşdemir hakkında bilgi almak için Konsolosluk yetkilileri ile görüşme yaptı.
 
Görüşme sonrası  Aslan, "Norveç gibi bir ülkenin bunu yapmaması gerektiğini, Taşdemir'in başına bir şey gelmesi durumunda bundan Norveç'i sorumlu tutacağımızı ilettik. Norveç Konsolosu, insani olarak büyük bir üzün duyduğunu ifade etti. Gerekli yerlere kaygılarımızı ileteceğinin sözünü verdi. Sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz" dedi.