16 Eylül 2024 Pazartesi

'TAMAM Diyen Kadınlar' şenliğine çağrı

"TAMAM Diyen Kadınlar" etkinliğine çağrı yapan İzmir Kadın Platformu üyesi Tülin Tümer, "Toplumun adalete inancı kalmamıştır. Biz kadınlar ve LGBTİ+'ler yıllardır katledilen, şiddet gören, tecavüze uğrayan arkadaşlarımız için adalet istiyoruz, yeter artık sıkıldık" dedi.
İzmir Kadın Platformu, yarın "TAMAM Diyen Kadınlar" sloganıyla düzenleyecekleri şenliğe çağrı yapmak amacıyla Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube binasında basın toplantısı düzenledi.
 
Şenlik Fuar Çim alanında saat 18.00'da yapılacak şenlik ile ilgili bilgi veren feminist aktivist Tülin Tümer, AKP'nin 16 yıllık iktidarı boyunca hayata geçirdiği politikalardan en fazla kadın, çocuk ve LGBTİ+'lerin etkilendiğini vurguladı.
 
Tümer "Cinsiyetçi, ayrımcı, ötekileştiren, homofobik, transfobik politikaları sonucunda kadın ve LGBTİ+'lere yönelik şiddet ve çocuk istismarı had safhaya ulaşmıştır. Toplumun adalete inancı kalmamıştır. Kaldı ki biz kadınlar ve LGBTİ+'ler yıllardır katledilen, şiddet gören, tecavüze uğrayan arkadaşlarımız için adalet istiyoruz, yeter artık sıkıldık" diye konuştu.
 
Demokratik, eşitlikçi ve laik bir ülkede yaşamak için "TAMAM" dediklerini kaydeden Tümer, şöyle dedi: "Bize farklı yerlerde pembe metrobüs ve otobüslerle, özel AVM'lerle kadını toplum içerisinde ayrıştırmaya çalışan bu zihniyete ve politikalara 'TAMAM' diyoruz. Cinsel yönelimlerinden dolayı işte, okulda, sokakta ayrımcılığa uğrayan, şiddet gören ama direnciyle bu karanlığı renkleriyle kuşatacak olan LGBTİ+ler olarak 'TAMAM' diyoruz" dedi.