29 Mart 2024 Cuma

TABİB: Kadıköy işçilerini açlığa mahkum ettiniz

Genel-İş Sendikasının olağan genel kurulunda antidemokratik uygulamaların yer aldığını kaydeden TABİB, imzalanan TİS'in Kadıköy işçilerini açlık sınırının altındaki maaşlara mahkum ettiğini yeniledi. TABİB, "TİS bu kadar iyiyse neden sözcü temsilci görevden alındı" sorusunu sorarken, genel kurul kürsüsünde taşeron işçiler hakkında dedikodu yapılmasının kabul edilemez olduğunu da ekledi. 

Taşeron Belediye İşçileri Birliği (TABİB), DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası'nın gerçekleşen olağanüstü genel kurulunda yaşananlara dair açıklamada bulundu. TABİB'in sosyal medya hesabında yapılan paylaşımda, Genel-İş Sendikasının genel kurulda antidemokratik uygulamalar aldığı, seviyeyi bir tık daha düşürerek kürsüden taşeron işçiler aleyhine dedikodu yaptığı kaydedildi. 

'GENEL-İŞ SENDİKASI GENEL MERKEZİNİ KINIYORUZ'
Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Türkiye emek hareketinin en büyük dinamosu olması beklenen DİSK'in en güçlü sendikasının ihraçlarla ilgili tutumunu antidemokratik görüyor tarihsel rolüyle bağdaştıramadığımızdan dolayı Genel-İş Sendikası Genel Merkezi'ni kınıyoruz.

'TİS BU KADAR İYİYSE NEDEN SÖZCÜ TEMSİLCİ GÖREVDEN ALINDI'
TABİB örgütlenmemizin gönüllü yoldaşlarından birisi hakkında yapılan kirli dedikoduyu kabul etmemiz imkansızdır. Yılmaz Şengül'ün her daim mesai başında olduğunu iş arkadaşları ve Kadıköy Belediyesi emekçileri şahittir. Kadıköy Belediyesinde bahsedildiği gibi iyi bir sözleşme imzalandıysa neden sözcü temsilci görevden alınmıştır. Hangi tartışmalar bu hale getirmiş?

Ayrıca bu kadar iyi bir toplu sözleşme neden 9 gündür ortalıkta görülmemektedir?

'KADIKÖY İŞÇİLERİNİ AÇLIK SINIRI ALTINDAKİ MAAŞLARA MAHKUM ETTİNİZ'
Bir önceki toplu iş sözleşmesinde işçi iradesinden kaçırılıp otel lobilerinde imzalanan TİS ne kadar iyi olabilir ki? Siz sendikacıların aldığı karar doğrultusunda 3 bin 200 (106,66 TL yevmiye ) yüzde 8 ve yüzde 9 zamlar ile 2022 Haziran sonuna kadar Kadıköy işçilerini açlık sınırının altındaki maaşlara mahkum ettiniz, bu mu sizin Kadıköy TİS'ini getirdiğiniz iyi nokta?

'MÜCADELE SÖZÜNÜ VERİYORUZ'
Genel Merkezin antidemokratik tutumuyla ihraç olan ve uzunca süredir bu mağduriyeti yaşayan tüm emekçi dostlarımızı, sendikamıza ve sendikalarımıza dönüşünü yaptığımız ve yapacağımız mücadele sözünü veriyoruz. TABİB gücünü koltukların diktatörlüğünden değil işçi sınıfının yaratıcı ve meşru haklılığından alır. Emekçi halklar tarihi sizi kötü hatırlayacak."