18 Mayıs 2024 Cumartesi

Sur'da Kadın Danışmanlık Merkezi açıldı

Sur Belediyesi, kayyum tarafından kapatılan Amida Kadın Danışmanlık Merkezi'ni yeniden açtı.
 

İçişleri Bakanlığı'nın kararıyla 2016'da DBP yönetimindeki belediyelerin kayyumla gasp edilmesinin ardından kapatılan kadın kurumlarından biri olan Amida Kadın Danışmanlık Merkezi, HDP'li Sur Belediyesi tarafından Amida Jin Kadın Danışmanlık Merkezi olarak yeniden açıldı. 

Açılışa Sur Belediyesi Eşbaşkanı Filiz Buluttekin, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktvistleri ve İskenderpaşa Mahallesi'nde yaşayan çok sayıda kadın katıldı. 

Sur Belediye Eşbaşkanı Buluttekin ve TJA aktivisti Ayşe Gökkan, kurdelayı keserek merkezin açılışını yaptı. 

Konuşma yapan Sur Belediyesi Eşbaşkanı Filiz Buluttekin, 2016'da belediyelere atanan kayyumların 52 kadın kurumunu kapattığını hatırlattı. Bu kurumlardan ikisinin Sur'da olduğunu kaydeden Buluttekin, "Bunlardan biri Amida Kadın Danışmanlık Merkezi, diğeri de Çarıklı Mahallesi'nde Genç Kadın Merkeziydi. Kadınların bize tekrardan kurumlarının açılmasına yönelik talepleri geldi. Bu talepler doğrultusunda Amida Jin Kadın Danışmanlık Merkezi'ni açıyoruz" dedi. Buluttekin, amaçlarının kadınlar öncülüğünde verilen mücadelenin sonucunu almak olduğunu söyledi.

Açılışın ardından TJA aktivisti Ayşe Gökkan ve Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi üyesi avukat Hatice Demir'in katılımı ile "Toplumsal Cinsiyet" konulu panel düzenlendi.

Açılış, Ma Müzik grubunun dinletisinin ardından sona erdi.