7 Eylül 2024 Cumartesi

Süperpak grevi 19. gününde

Torbalı'da Süperpak Ambalaj işçilerinin grevi 19. gününde dayanışma ile büyüyor. Duvara Karşı Tiyatro Grubu, İzmir Müzisyenler Derneği ve Grup Praksis Müzik Grupları müzik ve tiyatro gösterimi ile işçilere destek erdi.
İzmir'in Torbalı ilçesine bağlı Ayrıncılar Mahallesi'nde bulunan MM Group şirketine ait Süperpak Ambalaj Fabrikasında çalışan işçiler, toplu iş sözleşmesinde sıfır zamma karşı başlattıkları grev 19. gününde dayanışmayla devam ediyor.
 
Şirketin 2 yıllık sözleşme ile yüzde 0 (sıfır) zam önerisine karşı çıkan işçiler, yüzde 23 zam taleplerinin kabul edilmesini istiyor. Fabrika önünde direnişlerini sürdüren işçiler, kapısına kilit vurulan fabrikanın yöneticilerinin kendileri ile görüşme gerçekleştirmediğini ifade etti. Fabrika önünde sloganlarla bekleyişlerini sürdüren işçilere aileleri de destek veriyor. Ege İşçi Birliği, Selüloz-İş üyesi işçiler dayanışma ziyaretinde bulundu.
 
Ayrıca Duvara Karşı Tiyatro Grubu, İzmir Müzisyenler Derneği ve Grup Praksis Müzik Grubu da müzik ve tiyatro gösterileri işçilere destek verdi.
 
Dayanışma ziyaretinde konuşan grev sözcüsü İsmail Güderoğlu, istek ve taleplerinin ülkenin şartlarına uygun şartlar olduğunu söyledi. 380 TL net zam istediklerini dile getiren Güderoğlu, "Aldığımız bilgiler, işverenin 'Çok istiyorlar' dediği yönündedir. Biz diyoruz ki 'İstediğimiz rakam belli. Gelin bu şartlarda anlaşalım, biz de fabrikaya dönelim.' Bundan 2 ay önce genel müdürünü görevden aldılar. Daha sonra gelen yeni genel müdürle bir toplantı yaptık. Bize 'mevcut şartlarda çalışın' dediler, biz de bunun mümkün olmadığını söyledik. Bu haklı mücadelemizi sonuna kadar sürdürmekte kararlıyız" dedi.
 
Şirket sahiplerinin Avusturyalı olduğunu belirten Güderoğlu, "Yabancı sermaye ülke genelinde bizleri düşük maaşla çalıştırıp, bizim iş gücümüzden kendilerine sermaye kazandırmak istiyorlar. Biz de bunların bir parçası olmak istemiyoruz. Ayrıca onların bütün kazancını da istemiyoruz, pastadan hak ettiğimizi istiyoruz" ifadelerini kullandı.