3 Mayıs 2024 Cuma

Sosyalistler 1 Mayıs'ta alanlarda buluşma çağrısı yaptı

ESP ve SGDF üyeleri, birçok kentte 1 Mayıs çağrıları yaptı. İzmir ve Diyarbakır'da afiş asan, Eskişehir ve İzmir'de bildiri dağıtımları yapan ESP ve SGDF'liler, işçi ve emekçileri, gençleri ve kadınları 1 Mayıs günü alanlarda buluşmaya çağırdı. 1 Mayıs Taksim Platformu da Esenyurt'ta bildiri dağıtımı yaparak, 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'nda buluşma çağrısında bulundu.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri, İzmir ve Diyarbakır'da 1 Mayıs'a çağrı afişleri astı, İstanbul, Eskişehir ve İzmir'de bildiri dağıtımları yaparak, işçi ve emekçileri, gençleri, kadınları 1 Mayıs günü alanlarda buluşmaya, ESP ve SGDF saflarında yürümeye çağırdı.

'ESP SAFLARINDA 1 MAYIS'A'
İzmir'de Bornova, Diyarbakır'da ise Bağlar ilçelerini, "Yoksulluğa isyan et, örgütlen 1 Mayıs'ta alanlara" afişleriyle donatan ESP'liler, "Bugün işçilerin, emekçilerin, ezilenlerin bayramı 1 Mayıs çağrısı için sokaklardaydık. Sen de yoksullukla mücadele için örgütlen, bir Mayıs'ta bizimle yürü. ESP saflarında 1 Mayıs'a" çağrısı yaptı.

'SEN DE BİZİMLE YÜRÜ ÖZGÜRLÜĞÜ BİRLİKTE KAZANALIM'
SGDF üyeleri de Eskişehir ve İzmir'de gençliğe 1 Mayıs'ta alanlarda buluşma çağrısında bulundu. Eskişehir'de lise önlerinde bildiri dağıtan SGDF'liler, okurken çalışmak zorunda kalan, patronlar ve Milli Eğitim Bakanlığı ortaklığında MESEM'ler eliyle emeği sömürülen liselileri 1 Mayıs alanına çağırdı. SGDF'liler, "Sen de bizimle yürü, geleceğimizi birlikte örgütleyelim" dedi.

İzmir'de de bildiri dağıtan SGDF'liler, yoksulluğun, geleceksizliğin, umutsuzluğun sorumlusunun kapitalist sömürü düzeni ve faşizm olduğunu belirtti. Bildiri dağıtımında halka seslenen SGDF'liler, "Şimdi emeğimiz, yaşamlarımız, geleceğimiz için halkların eşitliği ve kardeşliği mücadelesini büyütme zamanıdır. Bu 1 Mayıs'ta boş ceplerimizi öfkemizle dolduralım ve sokaklara dolup taşalım. Şimdi birlikte yürüme zamanıdır. Çünkü bu düzeni ancak örgütlü mücadeleyle yenebiliriz. 1 Mayıs'ta sen de bizimle yürü, özgürlüğü birlikte kazanalım" dedi.

SGDF'liler, İzmir'in birçok noktasını "Geleceğin için örgütlen 1 Mayıs'ta bizimle yürü" afişleriyle donattı.

1 MAYIS TAKSİM PLATFORMU ESENYURT'TA BİLDİRİ DAĞITTI
İstanbul'da yapılacak 1 Mayıs kutlaması için Taksim'de buluşacaklarını duyuran siyasi parti ve sendikaların oluşturduğu 1 Mayıs Taksim Platformu da Esenyurt ilçesinde bildiri dağıtımı yaptı. İşçi ve emekçilere, ezilen halka 1 Mayıs bildirilerini ulaştıran platform bileşenleri, yoksulluğa, geleceksizliğe, emek sömürülmesine karşı özgürlüğü kazanmak için 1 Mayıs'ta Taksim buluşma çağrısında bulundu.