7 Eylül 2024 Cumartesi

SKM'li Aktaş: Siyasetin yarısı kadın

Televizyon programında 'Siyasette kadın kotası ve adaylar' tartışmasını 4 erkeğin yapmasına ilişkin ETHA'ya konuşan SKM MYK üyesi Deniz Aktaş, "Figen Yüksekdağ, Leyla Güven, seçilmiş eşbaşkanlar ve vekillerin tutuklanması kadınların siyasetin dışına itilmesi politikasının ürünüdür" dedi.
Azerbaycan medya şirketi Global Media Group bünyesinde Türkiye'de yayın hayatına başlayan Haber Global'de yayınlanan 'Neden' programında 'Siyasette kadın kotası ve adaylar' tartışıldı.
 
Yerel seçimlerin ve partilerin adaylarının tartışıldığı programın konukları, AKP'li Mehmet Metiner, CHP'li Berhan Şimşek, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Bedri Baykan ve Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Yaşar Hacısalihoğlu idi. Program sunucusu Senem Toluay Ilgaz dışında konukların tamamının erkek olduğu programda siyasette kadın kotasının ve kadın adayların tartışılmasına sosyal medyadan tepkiler geldi.
 
EŞBAŞAKNLARI TUTUKLAYAN ERKEK AKIL PROGRAMDA
 
Siyasetten kadını dışlayan ve kadın adına siyaset yapmanın bir kez daha görünür olduğu durumu Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) MYK üyesi Deniz Aktaş ETHA'ya konuştu.
 
Aktaş, "Kadınların mücadele ederek siyasette varlık hakkı kazandığı bir konunun erkekler tarafından tartışılması elbette kabul edilemez" dedi.
 
Çok uzun bir zamandır kadınların, kadın adına politika yapan değil kadınlarla birlikte politika yapan bir siyaset anlayışı mücadelesi verdiklerini söyleyen Aktaş, "Figen Yüksekdağ, Leyla Güven, seçilmiş eşbaşkanlar ve vekillerin tutuklanması kadınların siyasetin dışına itilmesi politikasının ürünüdür. Kadınların siyasette özneleşmesinin önüne geçilmek istendiğini bu durum bir kez daha gösteriyor" diye belirtti.
 
SİYASETİN YARISI KADIN
 
"Siyasetin yarısının kadın olduğunu söyleyen bizler bakımından kadın adına söz söyleyen erkeklerin sözü bizim sözümüz değildir. Konuşulanlar biizm kazanımlarımıza da saldırıdır" diyen Aktaş, bu durumun iktidarın kadın düşmanı politikalarının parçası olduğunu ifade etti.
 
GLOBAL HABER
 
Türkiye'de yayın hayatına 24 Eylül 2018 tarihinde başlayan kanalın Yönetim Kurulu Başkanlığında Elnur Abdullayev'in, Genel Yayın Yönetmenliği'nde ise Suat Toktaş bulunuyor.