12 Mayıs 2024 Pazar

Sincan Hapishanesinde tecrit var

Devrimci Parti üyesi 4 öğrenci, 17 aydır tek kişilik hücrede tecritte tutuluyor.
Birleşik Devrimci Parti üyesi dört üniversite öğrencisi sosyal medya paylaşımları ve katıldıkları basın açıklamaları gerekçe gösterilerek 7 Aralık 2016'da tutuklandı. 17 aydır hakim karşısına çıkmayı bekleyen öğrenciler tek kişilik hücrede tecritte tutuluyor.
 
Cumhuriyet Gazetesi'nden Seyhan Avşar'ın haberine göre; Ankara Sincan Hapishanesi'nde tutuklu Ankara Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Nazlı Buket Yazıcı ve Hacettepe Üniversitesi sınıf öğretmenliği bölümü öğrencisi Damla Karaca, 'yer yok' denilerek ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan hükümlülerin konulduğu hücrede tecritte tutuluyor.
 
ÖĞRENCİLERİN YERİ KAMPÜSLER
 
Yazıcı ve Karaca'nın geçen haftalarda başka koğuşa geçmek için yaptıkları başvuru ise hapishane idaresi tarafından 'Güvenlik gerekçesiyle' reddedildi. Çocuklarının tecritte tutulmasına isyan eden aileler, "Yıllarca çocuklarımız okusun diye emek verdik. Ama hayatlarımızı kararttılar. Şimdi ise bir hücrede tutuluyorlar. Başka bir koğuşa geçme ya da yanlarına birinin gelmesi talepleri ise reddediliyor. Düşünsenize bahar geldi. Çocuklarımızın baharı kampuslarda karşılaması gerekirdi ancak baharı karanlık bir hücrede karşılıyorlar" diye belirtti.
 
ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİM HAKKI ENGELLENDİ
 
Kimseye seslerini duyuramadıklarını söyleyen Damla Karaca'nın annesi Gülgün Karaca, "Bizler bu çocuklara ayaklarının üzerinde dursunlar diye bunca yıl emek verdik. Bir sabah apar topar yataklarından alıp, hapishaneye koydular. Çocuklarımızın eğitim haklarını, kamu kurumunda çalışma haklarını ellerinden aldılar. Mağdur edildik. Bir buçuk senedir çocuklarımız mahkemeye dahi çıkarılmıyorlar. Tek isteğim bir an önce özgür kalıp, hayatlarına kaldıkları yerden devam etmeleri" dedi.
 
Nazlı Buket Yazıcı'nın ailesi ise son zamanlarda çocuklarının sohbet haklarının dahi ellerinden alındığını söyleyerek, "Çocuklarımız başka bir koğuşa geçemiyor" diye kaydetti.