19 Nisan 2024 Cuma

SİHA saldırısında yaşamını yitiren çocuk son yolculuğuna uğurlandı

Til Hemis'te yüzlerce kişi, işgalci Türk devletinin SİHA saldırısı sonucu yaşamını yitiren Ehmed Ebduxeni Salim'i son yolculuğuna uğurladı.

İşgalci Türk devletinin 18 Ocak'ta Dêrik-Qamişlo yolu üzerindeki Maşuq köyünde bir araca düzenlediği SİHA saldırısında başından ağır yaralanan Ehmed Ebdulxeni Salim adlı çocuk 21 Ocak'ta yaşamını yitirdi.

Til Hemis'te yüzlerce kişi, Ehmed Ebdulxeni Salim'i son yolcuğuna uğurladı. İlçedeki şehitlikte düzenlenen törene halkın yanı sıra demokratik kitle örgütleri ve siyasi parti temsilcileri de katıldı.

Merasimde konuşan Til Hemis ilçe Meclisi Eşbaşkanı Emaş El Ebdullah şehit ailelerine başsağlığı dileyerek, "Türk devleti, Kuzey ve Doğu Suriye halkının topraklarının işgalini reddettiğini ve ne olursa olsun teslim olmayacağını anlamalı" dedi.

Ardından söz alan Til Hemis Şehit Aileleri Meclisi Eş Başkanı Ehmed El Ebawi, şehidin şehadet vesikasını okuyarak ailesine teslim etti.

Şehit Ehmed Salim, şehitlere bağlılık sloganları ve zılgıtlarla son yolculuğuna uğurlandı. Aynı saldırıda başından yaralanan Dêrik'te tedavi altına alınan Hisên  Hesam adlı kişi tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Dêrik'te tedavi gördüğü hastahane de bu sabah şehit düştü.