20 Nisan 2024 Cumartesi

SİHA saldırısında ölümsüzleşen Hesam son yolculuğuna uğurlandı

İşgalci Türk devletinin 18 Ocak'ta Qamişlo-Dêrik yolunda bir araca düzenlediği Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) saldırısında ağır yaralanan Ebdurehman Hisên Hesam tüm müdahalelere rağmen dün hayatını kaybetti. Hisên Hesam bugün, Şehit Xebat Dêrik Şehitliğinde yüzlerin katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı.

İşgalci Türk devletinin 18 Ocak'ta Qamişlo- Dêrik yolu üzerinde bir araca Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) saldırısında çok sayıda kişi yaralanmıştı. Ağır yaralı olan Ebdurehman Hisên Hesam dün tedavi gördüğü hastahanede hayatını kaybetti. Hisên Hesam bugün Şehit Xebat Dêrik Şehitliğinde yüzlerin katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Dêrik'te yapılan merasime Dêrik'in yanısıra, Girkê Legê, Çilaxa, Til Koçer ilçelerinden yüzlerce kişi katıldı. Törende, Dêrik Şehit Aileleri Kurumu üyesi Eli Oryan yaptığı konuşmada "Türk devletinin planlarının boşa çıkarılması için Rojava'nın tüm halklarının savunmasına ihtiyacı var" dedi.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) üyesi Hisên Şerfî ise konuşmasında Türk devletinin saldırılarına karşı sonuna kadar direneceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Ebdurehman Hisên Hesam'ın şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi.

Merasimde sık sık "Şehit namirin", "Kanımızla, canımızla seninleyiz ey şehit" sloganları atıldı.