18 Mayıs 2024 Cumartesi

Eskişehir'de gözaltına alınan gençler serbest bırakıldı

Eskişehir'de 1 Mayıs operasyonlarına tepki göstermek için yaptıkları eylem gerekçesiyle gözaltına alınan 5 genç yurt dışı çıkış yasağıyla serbest bırakıldı. Gençler adliyeye getirilirken işkence yapıldı.

Eskişehir'de 1 Mayıs operasyonlarına tepki göstermek için düzenlenen eyleme katılan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Simay Ada Kart, Gençlik Komiteleri'nden Ceren Leventoğlu ve Cezai Yıldız ile Emek Gençliği'nden Aybora Sağlam ve Deniz Tepe, 2911 Sayılı Gösteri ve Yürüyüş Kanunu'na muhalefet ettiği iddiasıyla gözaltına alındı.

Eylemin sonlanmasının ardından evlerinden gözaltına alınan gençler hakkında savcılığın mevcutlu kararı üzerine gençler geceyi nezarethanede geçirdi.

Bu sabah adliyeye getirilen gençlere adliyeye giriş yapılırken de işkence yapıldığı görüldü. Ters kelepçelenen gençlerin başları eğilmeye çalışıldı. Sloganlarla durumu protesto eden gençlerin ağzı kapatılmak istendi.

Gençler, savcılık ifadelerinin yurt dışı çıkış yasağıyla serbest bırakıldı.

'GENÇLİĞİN ÖRGÜTLÜ ÖFKESİNE YENİLECEKSİNİZ'
Serbest bırakılan gençler adliye önünde kısa bir açıklama yaptı. Söz alan Ada Simay Kart, şunları söyledi: "Bizler ne bu baskılarla ne zorla ne gözaltılarla ilk kez karşılaşıyoruz. Sebeplerini de çok iyi biliyoruz. Bu gözaltılarla gençliğin yükselen direniş azmini baskılamak, gençliği mücadele  saflarından uzaklaştırmak istiyorlar. Gençliğin örgütlü öfkesine yenileceksiniz. Direnişimize yenileceksiniz. Taksim bizimdir, meydanlar bizimdir, sokaklar bizimdir. Bir adım geri atmıyoruz asla vazgeçmiyoruz. Tutuklanan tüm arkadaşlarımızı alacağız, mücadelemizi birlikte yürütmeye devam edeceğiz."

Eylem, "Her yer Taksim her yer direniş" sloganıyla sona erdi.