7 Eylül 2024 Cumartesi

SGDF: Kobanê sana yine geliriz!

Suruç katliamının 9. yılında açıklama yapan SGDF MYK'sı, "Katliamdan sonraki ilk sözümüzü bugün yine haykırıyoruz: Kobanê sana yine geliriz" dedi. Açıklamada, "Suruç'u uğrak, Rojava'yı istikamet edinen 33'lerden bize kalan görevler, faşizme karşı antifaşist birleşik mücadeleyi büyütmek ve devrimci gençlik hareketinin politik düşünüş ve eyleyiş biçimini ileri taşımaktır. Bu görev ve sorumlulukların bilinciyle onların izinde, onlar gibi yürümeye devam edeceğiz" ifadelerine yer verildi.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Suruç katliamının 9. yılında açıklama yaptı.

Suruç'ta devlet destekli DAİŞ çetelerinin patlattığı bombayla katledilmelerinin üzerinden 9 yıl geçtiğini hatırlattı, "Katliamdan sonraki ilk sözümüzü bugün yine haykırıyoruz: Kobanê sana yine geliriz" dedi.

2015 yılında Gezi barikatlarında dövüşen sosyalist gençlik olarak, "Beraber savunduk, beraber inşa edeceğiz" şiarıyla yönlerini Rojava devrimine döndüklerini hatırlatan SGDF, "Devrimin direniş sembolü olan yıkılmış kent Kobanê'yi inşa etme kararı, devrimci gençlik hareketi açısından yazılacak yeni bir tarihin ilk sayfasıydı. Sosyalist gençlik olarak bu tarih yazımını bir tercihten ziyade tarihsel bir sorumluluk olarak önümüze aldık" diye vurguladı.

Türkiye ve Kürdistan birleşik devrimine yeni bir soluk aldırma, Gezi'nin isyanını Rojava devrimi ile buluşturma cüretinin 2015 yılında AKP-DAİŞ ortaklığıyla imha edilmek istendiğine dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"İki devrimci mevzinin arasında köprü görevini üstlenen sosyalist gençlikten korkan faşist rejim, birleşik devrimin gelişimini durdurmak amacıyla Suruç'ta 33 düş yolcumuzu katletti.
"Suruç'tan bugüne katliam zincirine her geçen gün yeni halkalar eklendi.
"O gün, o bombanın pimini çekme talimatı verenler daha sonra benzer birçok katliam için talimat vermeye devam etti. Katillerin önüne konulmayan barikatlar, 9 yıldır 20 Temmuz'da ‘Suruç için adalet’ mücadelesi veren gençliğin önüne konuluyor.
"Onur ve özgürlük mücadelemizin önüne konulan bu barikatları aşmanın yegâne yolunun örgütlü mücadeleden geçtiğinin farkındayız.
"Suruç'u uğrak, Rojava'yı istikamet edinen 33'lerden bize kalan görevler, faşizme karşı antifaşist birleşik mücadeleyi büyütmek ve devrimci gençlik hareketinin politik düşünüş ve eyleyiş biçimini ileri taşımaktır.
"Bu görev ve sorumlulukların bilinciyle onların izinde, onlar gibi yürümeye devam edeceğiz.
"Aslolan yürümektir!
"Suruç'un hesabı sorulacak!"