19 Mayıs 2024 Pazar

SES ek gösterge talebiyle topladığı imzaları Meclis'e gönderdi

SES Genel Merkezi, 3600 ek gösterge taleplerinin karşılanması için 27 ilde topladıkları 18 bin imzayı Meclis'te grupları bulunan partilere gönderdi.
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Merkezi, 3600 ek gösterge taleplerinin karşılanması için 27 ilden topladıkları 18 bin imzayı Meclis'te grubu bulunan siyasi partilere gönderdi. İzmir Caddesi'de bulunan PTT Şubesi önünde bir araya gelen emekçiler adına açıklama yapan SES Eş Genel Başkanı İbrahim Kara, "İktidar sürekli olarak emekçilerin haklı ve meşru taleplerini seçim malzemesi haline getiriyor. 24 Haziran seçimlerinde de birçok talep bu şekilde seçim malzemesi yapılmıştı. Bunların başında da ek gösterge yer almaktaydı" dedi.
 
Seçim üzerinden 9 ay geçmesine rağmen vaadin yerine getirilmediğini ve ek gösterge konusunda düzenleme yapılmadığını kaydeden Kara, "Cumhurbaşkanlığı ikinci 100 günlük eylem programında sadece eğitim emekçilerine 3600 ek gösterge verileceği ifade edilmiş, ancak sağlık ve sosyal emekçilerinin, ek gösterge talepleri gündeme dahi alınmamıştır. İkinci 100 günlük sürenin dolmasına 11 gün kalmışken ne eğitim emekçilerinin ne sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin ek göstergesinde herhangi bir gelişme yoktur" ifadesinde bulundu.
 
'VAAT DİNLEMEK İSTEMİYORUZ'
 
Topladıkları 18 bin imzayı Meclis Başkanlığı'na ve grubu olan siyasi partilere göndereceklerini belirten Kara, emekçilerin artık daha fazla vaat dinlemek istemediklerini, insanca yaşamak için bu imzaları attıklarını ifade etti.
 
Açıklamadan sonra toplanılan 18 bin imza kargo yoluyla  partililere gönderildi.