18 Mayıs 2024 Cumartesi

SES Artvin Temsilciliği: Tüm sağlık emekçilerine grip aşısı yapılsın

SES Artvin Temsilciliği, "Aşılanma, insanların en temel haklarındandır. Ayrım yapmaksızın tüm sağlık emekçileri başta olmak üzere risk grubunda bulunan herkes gribe karşı aşılanmalıdır" diye belirtti.

SES Artvin Temsilciliği, Sağlık Bakanlığı'na "Aşılanma, insanların en temel haklarındandır. Ayrım yapmaksızın tüm sağlık emekçileri başta olmak üzere risk grubunda bulunan herkes gribe karşı aşılanmalıdır" çağrısında bulundu.

Yazılı yapılan açıklamada "Tüm ülkede olduğu gibi Artvin ve ilçelerinde de zatürre aşısı temininde yaşanan sıkıntılar grip aşısında da yaşanıyor. İlimiz genelinde alınan önlemlerin yetersizliği vaka sayıları artışında karşılığını buluyorken, insanları aşı yapılıp yapılamayacağını öğrenmek için aile hekimliklerine yığmak başlı başına virüsün yayılımı için uygun bir ortam oluşturmaktadır" denildi.

Kimin ve ya kimlerin nasıl hesapladığı bir türlü anlaşılmayan puanlama ve öncelik sıralaması, Aile Sağlığı Merkezlerinde ve eczanelerde halk ile sağlık emekçilerini karşı karşıya getirdiği ifade edilen açıklamada, "Salgın yönetimindeki başarısızlığın faturası sağlık emekçilerine kesilmeye çalışılmakta ve sağlıkta şiddetin oluşmasına zemin hazırlamaktadır" diye kaydedildi.

Covid-19 salgını nedeniyle Dünya Sağlık Örgütü'nün altı aydan büyük herkesin aşılanmasını önerdiği hatırlatılan açıklamada, "SES, TTB ve meslek örgütleri influenza mevsimi başlamadan gerekli önlemlerin alınması konusunda Sağlık Bakanlığı'nı defalarca uyarmıştır. Tüm uyarılara rağmen aşı temini konusunda Sağlık Bakanlığı gerekli hassasiyeti göstermemiştir. Sağlık emekçilerine yeterli ve nitelikli kişisel koruyucu ekipman temini sağlayamayan Sağlık Bakanlığı şimdi de en riskli grup olan sağlık emekçileri için aşı temini sağlayamıyor. SES Artvin Temsilciliği olarak Sağlık Bakanlığına çağrıda bulunuyoruz; aşılanma, insanların en temel haklarındandır. Ayrım yapmaksızın tüm sağlık emekçileri başta olmak üzere risk grubunda bulunan herkes gribe karşı aşılanmalıdır" diye belirtildi.