7 Eylül 2024 Cumartesi

Şenyaşarlar katliam davası: Fadıl'ın kullandığı söylenen silahı Yıldız ailesi saklıyor

AKP eski milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının Şenyaşar ailesinden 3 kişinin katledildiği davada katliam mağduru Fadıl Şenyaşar yine tahliye edilmedi. Ferit Şenyaşar, kardeşi Fadıl'ın kullandığı ve kayıp olduğu iddia edilen silahın Yıldız ailesi tarafından saklandığını söyleyerek, silahın bulunması durumunda kardeşinin kimseyi vurmadığının ortaya çıkacağını söyledi.

Urfa’da 2018 seçimleri sürecinde Şenyaşar ailesine işyerlerinde başlayan ve hastanede devam eden saldırıya ilişkin davanın 8’inci duruşması Malatya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

AKP’nin o dönem Urfa Milletvekili olan İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından gerçekleştirilen saldırısında Şenyaşar ailesinden Esved Şenyaşar, oğulları Celal ve Adil Şenyaşar ile Mehmet Şah Yıldız yaşamını yitirmişti.

Davanın 8’inci duruşmasında savcı esas hakkındaki mütalaasını sunmak için süre ve müşteki-sanık sıfatıyla tutuklu olan Fadıl Şenyaşar da dahil olmak üzere tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamını istedi.

Müşteki sanıklardan Ferit Şenyaşar, Urfa Devlet Hastanesi kamera kayıtlarının bilinçli olarak mahkeme huzuruna getirilmemesine tepki gösterdi. Fadıl Şenyaşar’ın kullandığı iddia edilen silahın kayıp olmadığını dile getiren Ferit Şenyaşar, silahın katliam saldırısını gerçekleştiren Yıldız ailesi tarafından saklandığına dikkat çekti. Ferit Şenyaşar ayrıca Fadıl Şenyaşar’ın kullandığı iddia edilen silahın balistik incelemeden geçmesi halinde Fadıl Şenyaşar’ın kimseyi öldürmediğinin ispatlanmış olacağını söyledi.

Duruşma sanık müdafilerinin savunmalarıyla devam etti. Sanıkların avukatı savunma sırasında Şenyaşar ailesine saldırgan ifadeler kullanıp duruşmayı provoke etmeye çalıştı. Mahkeme başkanı sanık avukatına uyarıda bulundu.

Duruşma sanık ve avukatların dinlenmesiyle sona erdi. Mahkeme heyeti, tutukluluk süresi 6 yılı bulan müşteki sanık Fadıl Şenyaşar dahil tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Bir sonraki duruşma 18 Ekim’de görülecek.