7 Eylül 2024 Cumartesi

Sendika düşmanı ve sahtekar Merinos halı teşhir edildi

BİRTEK-SEN, Merinos halının üyeleri olan işçiyi önce kod 4’le işten çıkardığını, bunu kabul etmeyen işçinin direnişe geçmesinin ardından "devamsızlık"tan çıkarılmış gibi gösterdiğini kaydetti. Belgelerle Merinos halının sendika düşmanlığını ve yalanlarını teşhir eden sendika, "Bu sahtekarlığa ve hukuk tanımazlığa derhal son verin! Haksız yere işten attığınız işçi arkadaşımızı işe geri alın" dedi. 

BİRTEK-SEN, Merinos halının sendika düşmanlığı ve sahtekarlığını paylaştı. Temmuz’da zam talebiyle yapılan eyleme katıldığı ve sosyal medya hesabından paylaştığı için işten çıkarılan sendika üyesi işçiye önce "eleman azaltıyoruz, sendikayla ilgisi yok" dendiği ve kod 4’ten, yani işveren tarafından haklı bir gerekçe göstermeksizin işten çıkarılmayı düzenleyen kodla tazminatını alacak şekilde çıkarıldığı belirtilen açıklamada,"Atılan üyemiz Serdar Cengiz haksız işten atmayı kabul etmeyip fabrika önünde direniş başlatınca, şimdi de kodu değiştirip ‘devamsızlıktan’ çıkarılmış gibi gösterdiler" denildi. 

BİRTEK-SEN, şöyle devam etti: "Merinos yönetimine ve patronuna soruyoruz. Hadi, bir işçiyi sırf sendikalı oldu diye çıkardınız; hadi, işçilerin sendika hakkına, Anayasal hakkına saygınız yok, onu anladık; koskoca Merinos olarak, haksız yere işten attığınız bir işçinin tazminatına çökmek için, şimdi de düpedüz sahtekarlığa mı başvuruyorsunuz? Bu kadar düştünüz mü?  Böyle mi savaşacaksınız? Yasa, hak, hukuk ve ahlak tanımadan mı? Bu sahtekarlığa ve hukuk tanımazlığa derhal son verin! Haksız yere işten attığınız işçi arkadaşımızı işe geri alın!"