18 Mayıs 2024 Cumartesi

Şehit aileleri: Rojava Erdoğan'ın çetelerine mezar olacak

Gire Spi ve Til Temir'e şehit düşen üç DSG savaşçısı Qamişlo'da sonsuzluğa uğurlandı.

Gire Spi ve Tİl Temir'e yönelik işgal saldırısı esnasında ölümsüzleşen üç Demokratik Suriye Güçleri (DSG) savaşçısı Yusuf Erdoğan (Demhat), Abdulhalim Hesen (Can Qamişlo), Mihamed Ali (Berxwedan Qamişlo) sonsuzluğa uğurlandı.

Delil Saruxan Şehitliğinde binlerce kişinin katıldığı törende konuşan TEVDEM Yürütme Kurulu Üyesi Foza Yusif, şehitleri andı, zafer sözü verdi. Yusif, "Trump ve Putin'e göre Kuzey ve Doğu Suriye'de savaş durmuş, fakat her gün şehitlerimizi uğurluyoruz. Her gün bu topraklarda kan dökülüyor. Erdoğan'ın ortaya koyduğu plan çerçevesinde bu topraklarda talan ve kan dökülüyor. Zulüm eden devletlerde burada kan dökülmesine katliamlar yaşanmasına göz yumuyorlar" diye konuştu.

'KİMSE İRADEMİZİ KIRAMAZ, BU İRADE Kİ KANLA YAZILDI'
Rojava devrimine karşı oluşturulan kirli ittifakın ortaya çıktığını dile getiren Yusif, "Kimse bunun üzerini örtemeyecektir. Her gün topraklarımız işgal ediliyor. Erdoğan katliamı meşrulaştırmak istiyor. Tüm dünyaya sesleniyorum. Erdoğan'ın yapmak istediği Süryanilerin, Ezidilerin, Aşurilerin, Arapların, Kürtlerin soykırımına ortak olmayın. Erdoğan bu topraklarda yaşayan bütün halkları katletmeyi amaçlıyor" dedi.

Rojava halkının onuru ve özgürlüğü için pazarlık yapmayacağını dile getiren Yusif şöyle dedi: "Kimse bizim onurumuz üzerinden pazarlıklar yapmaya çalışmasın, DSG Suriye halklarının birliğini savundu. Bu bizim irademizdir bizim ile anlaşma yapmak isteyenler bu kurumlarımızı kabul etmek zorundalar. Bütün Suriye halkları gibi haklarımızı özgür yaşamak ve başımız dik yolumuza devam etmek istiyoruz. Kimse irademizi kıramaz, bu irade ki kanla yazıldı. Şehitlerin verdiği bedellerle inşa edildi. Nasıl ki Saddam Kürt halkını Halepçe'de yok edemediyse, Erdoğan'da bizi yok edemeyecek."

ŞEHİT AİLELERİ: ROJAVA ERDOĞAN'IN ÇETELERİNE MEZAR OLACAK
Şehit aileleri adına da konuşmalar yapıldı. Şehit Berxwedan Qamışlo'nun ailesi adına yapılan konuşmada, "Berxwedan'ın kanı sadece şehit ailelerine değil, tüm kürt halkına, çocuklara ve bütün anne babalar içindir. Çok uzun konuşmayacağım, yaşasın Kürdistan" denildi.

Can Qamışlo'un ailesi ise şehadetin tüm halklara kutlu olmasını istedi ve şunları söyledi: "Onun şehadetini Kobaneye Afrin'e armağan ediyoruz. Hepimizin evladıdır. Başımız onunla birlikteydik. Erdoğan bu topraklara ayak basacağını düşünmesin. Can ve arkadaşları olduğu sürece bu topraklara giremeyecek. Şehitler önünde eğiliyoruz."

Şehit Demhat'ın ailesi adına yapılan konuşmada ise şehitlerin huzurunda söz vermenin dışında tüm konuşmalar anlamsız olduğu belirtildi. Aile "Onlara söz veriyoruz, halkımıza söz veriyoruz. Hepimiz şehit olmak için varız. Erdoğan ve onu destekleyen teröristler Kürtleri korkutacaklarını zannetmesinler. Rojava Erdoğan'ın çetelerine mezar olacak. Şehitlerimizin yolunda, halkların kardeşliği için ilerleyeceğiz" dedi.