18 Mayıs 2024 Cumartesi

Saray basınının hedef gösterdiği gönüllülere saldırı: Rojava'da Burmalı doktor Zau Seng katledildi

Türk devleti ve bağlı çetelerin Til Temir'a yönelik saldırısında Burmalı doktor Zau Seng katledildi. Zau Seng, işgalciler tarafından sosyal medyada hedef gösterilen doktor David Eubank ile birlikte Rojava'da sivil kurtarma ekibinde yer alıyor ve yaralılara sağlık hizmeti veriyordu.

Türk devletinin Rojava'ya yönelik işgal saldırısı bugün de Burmalı insani yardım gönüllüsü doktor Zau Seng'in ölümüne neden oldu.

Seng'in içinde bulunduğu araca, Til Temir yakınlarında saldırı düzenlendi. Saldırıda doktor Zau Seng yaşamını yitirdi. Tercüman Muhammed ise yaralandı.

Free Burma Rangers'nın internet sitesinde saldırıya ilişkin bir açıklama yayınlandı.  Doktor Dave Eubank'ın da imzasının olduğu açıklamada, saldırının Tıl Temir'in yaklaşık 4 kilometre kuzeyinde gerçekleştiği belirtildi. Açıklamada, "Savaş devam ediyor. Ve biz tıbbi yardım sağlamaya ve burada neler olup bittiğine dair doğruları anlatmaya devam edeceğiz" denildi. 

Zau Seng, doktorluğunun yanı sıra belgesel çalışmaları da yapıyordu.  Bir yaşında bir çocuğu vardı.

Zau Seng ile birlikte çalışan doktor Dave Eubank, bir süredir işgalciler ve Saray medyası tarafından tehdit edilerek, hedef gösteriliyordu.

Yeni Şafak gazetisi, 22 Ekim günü "Fırat'ın doğusunda Evanjelik örgüt" başlığı ile gönüllüleri hedef göstermişti.