18 Mayıs 2024 Cumartesi

'Sanatta torpil olmaz olursa sanat yapılamaz'

Kültür Sanat-Sen, 150 sanat emekçisinden sonra yeni işten atmaların gündemde olduğunu duyurdu. Sendika, "Asıl mesele güvenlik soruşturmaları değil torpil savaşları olduğunun göstergesidir" denildi.

Kültür, Sanat ve Turizm Emekçileri Sendikası (KÜLTÜR SANAT-SEN) Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'nde 150 sanat emekçisinin işine son verilmesi ardından, bir çok sanatçının sözleşmesinin yenilenmediğini ve yeni işten atmaların gündemde olduğunu duyurdu. 

Orkestralara emek vermiş kişilerin emeğinin hiç edildiği belirtilen açıklamada, "Orkestralar listede adı yazılı olan ama daha önce hiç tanımadıkları, yeteneğini ve sanatsal becerisini test edemediği kişilerle ihtiyaçlarından dolayı sözleşme imzalamak zorunda bırakılmıştır. Bu durum bile asıl mesele güvenlik soruşturmaları değil torpil savaşları olduğunun göstergesidir" denildi.

Sanat emekçilerinin güvenlik soruşturmasından geçemediğine dikkat çekilen açıklamada, "Soruşturmadan geçemeyenlerin orkestralarda misafir sanatçı olarak aylık sözleşmeli çalışırken, yurt içinde ve dışında turnelere giderken ve hiç problem yaşanmazken şimdi ne değişmiştir" ifadeleri kullanıldı.

"Sanatta torpil olmaz olursa sanat yapılamaz" denilen açıklamada, bir an önce yapılan hatalardan dönülerek işi ehillerine bırakılmalı çağrısında bulunuldu.