17 Mayıs 2024 Cuma

Samsun'da çocuğa yönelik cinsel saldırı protesto edildi

Samsun Kadın Dayanışması, Küçükçekmece'de 5 yaşındaki kız çocuğuna cinsel saldırıda bulunulmasını Çiftlik Süleymaniye Geçidi'nde protesto etti.
Samsun Kadın Dayanışması, Küçükçekmece'de 5 yaşındaki kız çocuğuna cinsel saldırıda bulunulmasını Çiftlik Süleymaniye Geçidi'nde protesto etti.
 
"Yasalar failleri değil çocukları korusun" pankartının açıldığı eylemde basın açıklamasını Şeyma Özberk okudu. Türkiye'nin çocuk istismarında üçüncü sırada yer aldığını vurgulayan Özberk, "Yılda ortalama 8 bin çocuk istismara uğruyor. Türkiye'de çocuk istismarıyla ilgili dava sayısı son 10 yılda yaklaşık 3 kat arttı. Her ay en az 650 çocuğun okullarda, cezaevlerinde, kendi evlerinde, sokakta cinsel istismara uğradığı bir ülkeye dönüştürülen Türkiye'de cinsel suçların yüzde 46'sı çocuklara karşı işleniyor" dedi.
 
Çocuğa yönelik artan istismar vakalarının toplumsal çürümenin de göstergesi olduğunu ifade eden Özberk, "Suçu işleyenlerin aldığı cezalar tek başına sorunun çözümü için yeterli değil. Caydırıcı önlemler alınmalıdır. Çocuğa yönelik istismarı önlemek hem hukuki hem de insani bir görevdir" diye kaydetti.
 
Özberk, "Ensar'da, Aladağ'da cinsel istismara af yasası hazırlıklarında ve son olarak Küçükçekmece'ye kadar tacizcileri savunan düzeniniz batsın. Bu düzeni yıkana kadar mücadelemiz devam edecek istismarı aklayan, bu suçlara ortak olan uygulamaların ve politikaların karşında olacağız. Şiddete, tacize tecavüze uğrayan tek bir çocuk kalmayana dek mücadelemiz devam edecektir" diye belirtti.
 
Ardından konuşan Züleyha Mangan, "Çocuk istismarına karşı idam çığlıkları değil neden bunların yaşandığına dair ses çıkarmak zorundayız. Çocuklara yönelik şiddeti önleme planları yapılmak zorunda. Bilinçlendirme çalışmaları yapılarak, hukuki yaptırımlar ayrımsız herkes için sağlanmak zorunda. Adil yargılama ve evrensel değerlere uygun cezalandırma yapılmak zorunda" dedi.