7 Eylül 2024 Cumartesi

Sağlıkçılar, sağlık yasasına karşı Kuğulu Parkta eylem yapacak

SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden, "Sağlıkta Şiddet Yasa Teklifi"ni protesto etmek için ihraç edilen ve güvenlik soruşturmasını geçememiş sağlık emekçilerinin katılımıyla yarın Kuğulu Park'ta eylem yapacaklarını söyledi.
Türk Tabipleri Birliği (TTB) ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Meclis Komisyonu'nda kabul edilerek Genel Kurul'a gönderilen "Sağlıkla İlgili Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi"ni protesto etmek için yarın Ankara Kuğulu Park'ta eylem yapacak.
 
Yasa teklifinin komisyondan geçmesine tepki gösteren SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden, "Yasa sağlıkçılar için medeni ölümdür" dedi. Erden, "Bu yasa, güvenlik soruşturmalar ve ihraçlarla insanlara ölümü dayatıyor. Komisyonda bizler de bulunduk; ancak söylediğimiz hiçbir şey dinlenmedi" diye kaydetti.
 
Erden, yasa ile ilgili olarak MHP hariç, Meclis'te bulunan diğer tüm partiler ile görüş birliğine vardıklarını söyledi. Erden, "MHP bize 'ne yazık ki 'cumhur ittifakı' söz konusu' dedi ve kapılarını kapadı. Bizim kabul etmediğimiz, bu yasa teklifinin bizlere ölümü dayatmasıdır. Önceden ihraç olan biri artık özelde de çalışamayacak. Bizler TTB ve SES olarak bunu kabul etmeyeceğimizi belirttik ve bunda kararlıyız. Bizim gibi bütün demokratik kitle örgütlerini de duyarlı olmaya çağırıyoruz. Bugüne kadar bir dizi eylemliliklerimiz olmuştu. Bundan sonra da eylemlerimize devam edeceğiz. Onun için 11 Kasım Pazar günü Ankara Kuğulu Park'ta bütün illerden ihraç olmuş ya da güvenlik soruşturmasına takılmış arkadaşlarımızla beraber mücadele kararlılığımızı tekrarlayacağız. Bu medeni ölümü dayatanlara karşı ses çıkaracağız. Herkesi Pazar günü Kuğulu Park'a bekliyoruz." diye konuştu.